Ordonanța pentru amânarea plății ratelor, rediscutată în Guvern. Cîțu: ”Unele observații au fost omise. Astăzi corectăm eroarea”

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
30/03/2020, 15:34
Ordonanța pentru amânarea plății ratelor, rediscutată în Guvern. Cîțu: ”Unele observații au fost omise. Astăzi corectăm eroarea”
Florin Cîțu, ministrul Finanțelor/ Sursa foto: https:profimediaimages.ro

Publicarea ordonanței de urgență privind amânarea plății ratelor la bănci în Monitorul Oficial a fost amânată pentru că varianta inițială trimisă spre publicare nu conține observații făcute de către Ministerul Finanțelor, a anunțat Florin Cîțu. Precizarea ministrului vine după ce președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat că Guvernul a cerut retragerea de la publicare.

Dispută pe Facebook legată de ordonanță

Retragerea de la publicare a ordonanței privind amânarea ratelor: o nouă dovadă de prostie și haos în care acest Guvern aruncă românii și firmele românești! Toată lumea a așteptat de la Guvern măsuri concrete, ferme și rapide. De aceea au fost învestiți de Parlament. Dacă nu sunt în stare, măcar să nu încurce și mai mult prin hotărârile adoptate! Românii și firmele românești au nevoie de sprijin real, nu de un Guvern care să le facă situația și mai grea”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

El a publicat și adresa primită de la Guvern de către Monitorul Oficial, instituție care se află în subordinea președintelui Camerei.

Ciolacu a mai scris că nu ”nimeni nu mai are nici răbdare și nici timp” să mai stea după deciziile Guvernuului astfel că proiectul PSD pentru amânarea ratelor va fi adoptat de Parlament în această săptămână.

În replică, ministrul Florin Cîțu a spus că este vorba doar de introducerea în proiect a unor chestiuni care să clarifice anumite aspecte.

Ordonanța care amână plata ratele romanilor până la 9 luni(!!!) nu este retrasă! Câteva observații ale MFP care clarificau mai multe discuții apărute în spațiul public au fost omise din varianta trimisă spre publicare. Astăzi în ședința de guvern de la ora 17:00 corectăm această eroare. Varianta cu toate observațiile incluse se va publica după ședința de guvern de astăzi”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×