Ziua în care PSD-ul decide candidatul la prezidențiale! Cine e în pole position și ce negocieri au avut loc cu Tăriceanu

Claudiu Ilie    Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
23/07/2019, 08:30
Ziua în care PSD-ul decide candidatul la prezidențiale! Cine e în pole position și ce negocieri au avut loc cu Tăriceanu GALERIE FOTO
Viorica Dăncilă este favorita social democraților pentru prezidențiale. Sursa foto - facebook

Astăzi este ziua în care PSD-ul își decide candidatul la alegerile prezidențiale! Premierul Viorica Dăncilă este în pole position. Șefa Executivului e susţinută de aproape toţi liderii de filiale pentru candidatură. Rând pe rând, Mihai Fifor sau Eugen Teodorovici au spus pas și mișcările duc spre numirea lui Dăncilă, mai ales că și Gabriela Firea pare out din cursă.

Ziua în care PSD-ul decide candidatul la prezidențiale!

De partea primarului general al Capitalei a rămas doar Paul Stănescu, liderul PSD Olt. Există și câțiva oameni din teritoriu ostili Vioricăi Dăncilă, cum ar fi Radu Moldovan din Bistriţa, Lia Olguta Vasilescu de la Dolj şi Dumitru Buzatu din Vaslui, dar nici aceștia nu sunt de acord ca Gabriela Firea să fie candidatul și sunt deocamdată în așteptare.

În acest moment pentru Firea lucrurile sunt cât se poate de clare – ori candidează ca independent, caz în care va fi exclusă mai mult ca sigur din PSD, ori o sprijină pe Dăncilă şi speră la un nou mandat în București. Au existat și câteva voci care au mers pe varianta Călin Popescu Tăriceanu. Astfel, Radu Moldovan, liderul PSD Bistriţa, şi-ar fi dorit mai degrabă ca liderul ALDE să fie candidatul comun al coaliţiei de guvernare la prezidenţiale, pentru ca partidul să nu mai aibă emoţii că nu prinde turul doi.

Ziua în care PSD-ul decide candidatul la prezidențiale! PSD
Mihai Fifor și Eugen Teodorovici s-au retras din cursă. Sursa foto – facebook

Cine e în pole position și ce negocieri au avut loc cu Tăriceanu

În urmă cu doar câteva zile, Gabriela Firea anunța că e candidatul stângii cu cele mai mari şanse să intre în turul doi, chiar şi într-o bătălie cu ALDE şi ProRomania. Mai mult de atât, edilul Bucureștiului a declarat ferm că ar câştiga alegerile prezidenţiale dacă ar fi susţinută de o coaliţie electorală de tip USL 2, pentru că în sondaje este peste Klaus Iohannis la capitolul încredere.

Între timp, Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu au negociat continuarea coaliției, deși vor fi rivali la alegerile prezidenţiale. Chiar premierul a solicitat acest lucru și este de așteptat ca șeful Senatului să accepte pentru că o eventuală ieșire de la guvernare în acest moment ar putea fi fatală pentru ALDE. Dăncilă speră ca, pe ultima sută de metri, și Victor Ponta să vină alături de PSD, chiar înainte de startul campaniei electorale.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×