Zilele libere de 27 decembrie şi 3 ianuarie se vor recupera în 2020! Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a făcut anunţul

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
20/12/2019, 10:29
Zilele libere de 27 decembrie şi 3 ianuarie se vor recupera în 2020! Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a făcut anunţul GALERIE FOTO
Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru în timpul unui interviu. Sursa foto - ALEXANDRA PANDREA / MEDIAFAX FOTO

Zilele libere de 27 decembrie şi 3 ianuarie se vor recupera în 2020! Acesta este anunțul făcut de Violeta Alexandru, noul ministru al Muncii. Conform unui proiect de HG, cele două zile  sunt declarate zile libere, pentru angajaţii din instituţiile şi autorităţile publice, acestea urmând a fi recuperate până la 31 ianuarie 2020.

Zilele libere de 27 decembrie şi 3 ianuarie se vor recupera în 2020!

„Pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, zilele de 27 decembrie 2019 şi 3 ianuarie 2020 se stabilesc ca zile libere.

Pentru recuperarea zilelor de muncă stabilite ca zile libere, instituţiile publice şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 ianuarie 2020, potrivit planificărilor stabilite”, se arată în proiectul de Hotărâre.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a făcut anunţul

Astfel, bugetarii vor avea o primă minivacanţă de miercuri, 25 decembrie până duminică, 29 decembrie. O a doua perioadă de minivacanţă va incepe miercuri, 1 ianuarie şi se va încheia duminică, 5 ianuarie.

Prevederile nu se aplică însă în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.

De asemenea, prevederile „nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în zilele de 27 decembrie 2019 şi 3 ianuarie 2020 şi nici participanţilor în aceste procese”.

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a solicitat în scris Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, la care este arondat şi turismul, să propună în Guvern acordarea de zile libere, care ulterior să fie recuperate, pe 27 decembrie 2019 şi 3 ianuarie 2020, zile de vineri.

Reprezentanţii FPTR spun că zeci de mii de români şi-au rezervat vacanţe care includ şi aceste zile, însă neştiind încă dacă vor fi libere, nu şi-au plătit sejururile.

„Noi cerem clarificarea situaţiei acestor zile libere, pentru că l-am văzut pe premier la TV declarând că încă n-a luat nicio hotărâre referitor la ele.

Toată lumea aşteaptă să fie libere şi, din cauza faptului că nu ştiu dacă o să se întâmple sau nu asta, oamenii au făcut rezervări la hoteluri, dar nu le-au plătit, deşi mai sunt puţine zile până la Crăciun şi Revelion”, a declarat pentru Profit.ro Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele FPTR.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×