Eugen Teodorovici îi face mincinoși pe membrii Guvernului Orban! ”Guvernul PNL minte bugetarii când spune că vor creşte salariile”

Daniel Scripcaru  
înStiri de ultima ora
15/12/2019, 16:26
Eugen Teodorovici îi face mincinoși pe membrii Guvernului Orban! ”Guvernul PNL minte bugetarii când spune că vor creşte salariile”
Eugen Teodorovici îi face mincinoși pe membrii Guvernului Orban. Sursa foto: antena3.ro

Guvernul Orban a anunțat că salariile și pensiile vor continua să crească anul viitor, însă fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, nu crede nimic! Acesta susține că Guvernul Orban minte și că imediat după alegerile parlamentare de anul viitor se va trece la măsuri de austeritate.

Eugen Teodorovici îi face mincinoși pe membrii Guvernului Orban

„Actualul Guvern PNL minte cu privire la salarii şi la pensii. Nu sunt prinse aceste creşteri pe 2010, 2021 şi 2022, iar aici fac trimitere la legea fiscal-bugetară pe care am văzut-o în spaţiul public. Imediat după alegerile din 2020, se va trece la măsuri de austeritate, adică la tăieri de venituri, concedieri şi alte astfel de măsuri care au reprezentat un obiectiv pentru guvernarea PNL şi în anii anteriori“, a declarat Eugen Teodorovici, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD.

Fostul membru al Guvernului Dăncilă consideră că Guvernul Orban nu va majora salariile şi punctul de pensie, iar acest lucru rezultând chiar din strategia fiscal-bugetară, scrie News.ro.

”De fapt, se taie aceste salarii”

„Referitor la salarii este o minciună pe care Guvernul Orban o propagă în spaţiul public. Ştim declaraţiile premierului Orban de acum câteva zile că se analizează dacă vor mai aplica creşterile de salarii pentru profesori. Guvernul PNL minte bugetarii când spune că vor creşte salariile.

De fapt, se taie aceste salarii. Dovada este evidenţiată în strategia fiscal-bugetară şi în proiecţia de buget, unde guvernarea PNL propune un câştig salarial net lunar de 3.324 de lei în anul 2020, mai puţin decât este este estimat că va fi câştigul salarial net în decembrie 2019, adică 3.346 de lei“, a spus Eugen Teodorovici.

Totodată, fostul ministru de Finanţe a precizat că reprezentanţii PNL au anunţat deja îngheţarea indemnizaţiei de hrană, îngheţarea indemnizaţiei de merit şi interzicerea cumulului pensiei cu salariul în instituţiile publice, dar şi alte măsuri, între care şi plafonarea voucherelor de vacanţă.

„Ministrul demis de Finanţe ne propune un buget bazat pe ipoteze macro-economice false, cu venituri umflate din pix. Înţelegem orgoliul liderilor PNL de a ajunge cu orice preţ exact la deficitul bugetar estimat în mod nerealist care afectează din păcate fiecare român.

Asta înseamnă dobânzi mai mari, datorie mai mare, curs depreciat şi presiune mai mare asupra generaţiilor următoare. Guvernul PNL a agitat în mod intenţionat pieţele financiare, exagerând cu un deficit de 4,43 la sută din PIB, ceea ce înseamnă o iresponsabilitate gravă la nivelul guvernului. Acest lucru a fost făcut pentru a demonstra că au o grea moştenire“, afirmă Eugen Teodorovici.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×