Zile libere pe 27 decembrie şi 3 ianuarie? Hotelierii au cerut Guvernului să prelungească vacanţele bugetarilor

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
19/12/2019, 12:32
Zile libere pe 27 decembrie şi 3 ianuarie? Hotelierii au cerut Guvernului să prelungească vacanţele bugetarilor
Zile libere pe 27 decembrie și 3 ianuarie? Sursa foto: calendarromânesc.com. Fotografie editată de Fanatik

Patronii din industria hotelieră cere Guvernului României să dea liber bugetarilor pe 27 decembrie și 3 ianuarie pentru creșterea profitului.

FPTR cere acordarea de zile libere în plus pentru bugetari

Întrucât Crăciunul și Revelionul vor pica în mijlocul săptămânii, zilele de 27 decembrie și 3 ianuarie vor cădea vinerea, iar muncitorii ar urma să se întoarcă la treabă pentru o singură zi, urmând ca weekendul să fie liber din nou.

Guvernul nu a anunțat până acum dacă vor da această zi în plus ca o minivacanță prelungită. Federația Patronatelor din Turismul Românesc a solicitat în scris Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, unde este încadrat și Turismul, să prelungească vacanțele bugetarilor de Crăciun și Anul Nou.

Cum pică Revelionul și Crăciunul anul ăsta

Aceștia spun că există un număr mare de angajați care și-au făcut rezervări și pentru aceste zile, neștiind că ar fi urmat să se întoarcă la muncă pentru o singură zi. Bugetarii ar urma să se întoarcă din vacanță o zi, iar apoi să meargă din nou în destinația aleasă pentru alte două zile de weekend, ceea ce ar crea un absurd.

„Noi cerem clarificarea situației acestor zile libere, pentru că l-am văzut pe premier la TV declarând că încă n-a luat nicio hotărâre referitor la ele. Toată lumea așteaptă să fie libere și, din cauza faptului că nu știu dacă o să se întâmple sau nu asta, oamenii au făcut rezervări la hoteluri, dar nu le-au plătit, deși mai sunt puține zile până la Crăciun și Revelion”, a declarat unul din liderii FPTR, Dragoș Răducanu, pentru profit.ro.

Anul acesta, Ajunul de Crăciun pică într-o zi de marți, iar prima și a doua zi a sărbătorii Nașterii Domnului miercurea și joia.

Ultima zi din an se celebrează tot într-o zi de marți, urmând ca zilele de 1 și 2 ianuarie să cadă la fel, miercurea și joia. Vinerea, angajații ar urma să se întoarcă la muncă, potrivit calendarului actual.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×