Lovitură pentru Mario Iorgulescu! Tribunalul București a emis mandat de arestare pentru ucidere din culpă pe numele său / UPDATE

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
05/03/2020, 17:05
Lovitură pentru Mario Iorgulescu! Tribunalul București a emis mandat de arestare pentru ucidere din culpă pe numele său / UPDATE
Mario Iorgulescu riscă arestarea preventivă. Este așteptată o decizie a Tribunalului București în acest sens. Sursa foto: Facebook

În cursul zilei de joi, este așteptată o decizie extrem de importantă în cazul lui Mario Iorgulescu, acuzat de ucidere din culpă în urma cumplitului accident rutier produs în toamna anului trecut, dar și de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și substanțelor interzise.

UPDATE, ora 17.05: Tribunalul București a emis mandat de arestare în lipsă pe numele lui Mario Iorgulescu. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată.


Tribunalul București ar putea emite mandat de arestare pe numele lui Mario Iorgulescu

Concret, Tribunalul București va decide astăzi dacă se impune emiterea unui mandat de arestare pe numele fiului președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu. Inițial, magistrații trebuiau să judece solicitarea procurorilor de arestare în lipsă a tânărului de 24 de ani, însă pronunțarea unei decizii în acest sens a fost amânată până joi.

Pe 19 septembrie 2019, Mario Iorgulescu a fost pus oficial sub acuzare pentru ucidere din culpă şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, anchetatorii deplasându-se în aceeași zi la Spitalul Elias din Capitală, unde acesta era internat, pentru aducerea la cunoștință a calității procesuale, precum și a acuzațiilor. Dată fiind starea de sănătate critică a inculpatului, procedura nu s-a mai realizat, medicii apreciind la acel moment că nu era oportună.

În momentul de față, Mario Iorgulescu se află internat la o clinică privată din Italia

Pe data de 23 septembrie 2019, fiul lui Gino Iorgulescu a fost externat și transportat la o clinică de terapie intensivă din Italia, unde a rămas până pe 7 octombrie 2019, când a fost preluat de un institut de reabilitare psihiatrică din Peninsulă. Ulterior, a ajuns într-o altă clinică privată din Italia, unde se află și acum, potrivit informațiilor furnizate de Parchet.

Pentru ca demersurile de audiere și, implicit, de aducere la cunoștință a acuzaţiilor să își urmeze cursul firesc, pe 2 octombrie 2019 a fost emis un ordin european de anchetă în acest sens, activitate finalizată de autorităţile judiciare italiene la data de 23 octombrie anul trecut.

Ca urmare a ordonanței data de 20 decembrie 2019, a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva inculpatului, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, Mario Iorgulescu fiind citat pentru aducerea la cunoştinţă a noii calităţi procesuale.

Tânărul de 24 de ani nu s-a prezentant, invocând, prin intermediul avocaților săi, motive de natură medicală. De asemenea, acesta a solicitat ca activităţile să fie efectuate tot prin procedură judiciară internaţională.

Ulterior, prin ordonanţa din data de 23 ianuarie 2020, a fost schimbată încadrarea juridică a faptelor din infracţiunile de ucidere din culpă şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe în omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, fiind emis un nou ordin european de anchetă în vederea audierii acestuia, cu aducerea prealabilă la cunoştinţă atât a calităţii de inculpat, cât şi a schimbării încadrării, activitate adusă la îndeplinire de autorităţile judiciare italiene la data de 12 februarie, potrivit procurorilor.

Reamintim că în septembrie 2019, Mario Iorgulescu a  produs un grav accident auto, fiind sub influenţa alcoolului şi a substanțelor interzise. În urma nefericitului eveniment rutier, și-a pierdut viața tânărul Dani Vicol, lăsând în urmă o fetiță de șapte ani, dar și un băiețel de aproape un an.

Pe fondul unei crize de gelozie şi într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l şi fiind sub influenţa cocainei, intenţionând să se deplaseze din satul Gulia, comuna Tărtăşeşti, spre un club din Parcul Herăstrău, inculpatul a condus un autoturism marca Aston Martin model DBS, cu o viteză ce depăşea cu mult viteza legală de 50 km/h în localitate, şi a pătruns pe culoarea roşie a semaforului cu viteza de 145 km/h în intersecţia dintre Şos. Chitilei şi str. Teodor Neagoe”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii care instrumentează acest dosar.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×