Tribunalul București a amânat până joi decizia în dosarul lui Mario Iorgulescu. Fiul președintelui LPF este acuzat de omor – Update

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
03/03/2020, 14:32
Tribunalul București a amânat până joi decizia în dosarul lui Mario Iorgulescu. Fiul președintelui LPF este acuzat de omor – Update
Mario Iorgulescu se află într-o clinică privată din Italia. Sursa foto - facebook

Procurorii au cerut instanței să aprobe arestarea preventivă a lui Mario Iorgulescu pentu omor și conducerea unei mașini sub influența alcoolului și a cocainei. În momentul de față, fiul președintelui LPF, Gino Iorgulescu, este internat la o clinică din Italia, iar procurorii cred că încearcă să se eschiveze procedurilor judiciare, informează Agerpres.


UPDATE, 14:33 Tribunalul București amână până joi pronunțarea cu privire la cererea procurorilor în dosarul lui Mario Iorgulescu, cea de arestare.


Dintr-o clinică în alta

Mario Iorgulescu a provocat un grav accident rutier pe 8 septembrie 2019, accident în care o persoană și-a pierdut viața.

Într-o primă fază, Iorgulescu a fost acuzat pentru ucidere din culpă și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Anchetatorii au mers la spital pe 19 septembrie să-i aducă la cunoștință acuzațiile, însă medicii de la Elias au spus că nu este oportună realizarea procedurii din cauza stării pacientului lor.

După patru zile, Iorgulescu a fost transferat la o clinică de terapie intensivă din Italia, unde a rămas circa două săpămâni. La externare, s-a internat într-o clinică psihiatrică, iar după alte trei săptămânia a schimbat clinica.

Abia pe 23 octombrie i s-au adus oficial la cunoștință acuzațiile de către autoritățile italiene, după ce a fost emis un ordin european de anchetă.

Accident provocat cu intenție?

În urma finalizării cercetărilor, procurorii au schimbat încadrarea juridică a faptei de la ucidere din culpă în omor, fiind suspectat că a provocat intenționat accidentul.

Potrivit reconstituirii evenimentelor realizate de anchetatori, Mario Iorgulescu s-a urcat la volanul mașinii Aston Martin DBS, după o criză de gelozie. Avea o alcoolemie de 1,96 g/l și sub influența cocainei. În intersecția dintre Șoseaua Chitilei și str. Teodor Neagoe, a intrat pe roșu cu viteza de 145 km/h, într-o zonă în care limita de viteză era de 50 km/h.

Ulterior, Iorgulescu a accelerat până la 162 km/h și a intrat pe contrasens unde a lovit un Audi al cărui șofer a fost ucis pe loc.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×