Zi decisivă pentru Mircea Beuran! Medicul a fost plasat în arest la domiciliu – UPDATE

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
14/02/2020, 14:16
Zi decisivă pentru Mircea Beuran! Medicul a fost plasat în arest la domiciliu – UPDATE GALERIE FOTO
Mircea Beuran soseste la sediul Politiei Capitalei, Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.

Zi decisivă pentru Mircea Beuran! Medicul va fi adus la Tribunalul Bucureşti, acolo unde se judecă cererea procurorilor DNA de arestare preventivă.  Vă readucem aminte că acesta a fost reținut pentru 24 de ore, de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.


UPDATE / Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis plasarea medicului Mircea Beuran în arest la domiciliu. Procurorii DNA ceruseră arest preventiv pentru medicul acuzat de luare de mită.


Zi decisivă pentru Mircea Beuran!

Astfel, conform celor de la DNA, la data de 18 decembrie 2018, Mircea Beuran a acceptat şi primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din Bucureşti (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Acum, Beuran este acuzat că a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât şi pentru a asigura câştigarea acestui concurs de către medicul care i-a dat mită.

Tribunalul judecă cererea DNA de arestare preventivă

Cu toate acestea, procurorii au notat că, până în prezent, postul respectiv nu a fost scos la concurs. DNA menţionează că dosarul a fost deschis ca urmare a sesizării depuse de medicul care l-a mituit pe Beuran.

Culmea, totul pare a pleca de la deputatul USR Emanuel Ungureanu. Acesta a precizat la puține momente după ce Mircea Beuran a fost reţinut de DNA pentru luare de mită, că un medic l-a contactat şi a pretins că Beuran i-ar fi cerut 10.000 de euro pentru a obţine un post de asistent universitar.

Ungureanu spune că nu a ezitat și l-a trimis pe acesta la DNA. ”Acum câteva săptămâni un medic m-a contactat şi a pretins că Beuran i-ar fi cerut 10.000 de euro pentru a obţine un post de asistent universitar.

Am trimis medicul să se adreseze DNA, procurorii susţin că au fapte şi probe că Beuran ar fi primit aceşti bani. Să înfunde puşcăria dacă este vinovat!”, a scris Ungureanu pe Facebook.

Mai mult de atât, Emanuel Ungureanu spune că Mircea Beuran şi Mihai Lucan ”nu îi reprezintă în niciun caz pe toţi medicii din România, foarte mulţi dintre ei fiind cinstiţi şi cărora ”le datorăm respectul total pentru munca lor nobilă”.

Vă reamintim că deputatul Emanuel Ungureanu a depus în 30 decembrie o plângere penală şi în cazul femeii arse în timpul unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Floreasca. Acesta l-a acuzat atunci pe medicul Mircea Beuran pentru acest incident.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×