Zi decisivă pentru Liviu Dragnea! Fostul lider PSD ar putea fi eliberat

Alex Năstase  
înStiri de ultima ora
21/01/2020, 14:23
Zi decisivă pentru Liviu Dragnea! Fostul lider PSD ar putea fi eliberatGALERIE FOTO
Liviu Dragnea a fost condamnat la zi după alegerile europarlamentare. Sursa foto - hepta.ro

Zi decisivă pentru Liviu Dragnea! Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este aşteptată să se pronunţe în legătură cu recursul în casaţie depus de fostul lider PSD în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.


UPDATE / Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul în casaţie depus de Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Acesta solicita prin avocați să-i fie anulată condamnarea de 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.


Zi decisivă pentru Liviu Dragnea!

În urmă cu o săptămână, Dragnea, aflat în detenţie din 27 mai în urma condamnării la trei ani şi jumătate de închisoare, a apărut în faţa judecătorilor şi le-a spus din nou că este nevinovat.

Avocatul lui, Flavia Teodosiu, a precizat că a formulat recurs în casaţie întrucât la judecarea dosarului ”s-a aplicat în mod greşit legea, în mod răsturnat”, iar Liviu Dragnea a refuzat să plătească un prejudiciu întrucât s-a considerat nevinovat.

Fostul lider PSD ar putea fi eliberat

În 14 ianuarie, Liviu Dragnea a apărut în faţa judecătorilor şi a stat mai puţin de o oră la Înalta curte de Casaţie şi Justiţie.  Magistraţii au amânat pronunţarea pentru 21 ianuarie.

Dragnea a recurs la două căi extraordinare de atac – contestaţia în anulare şi recursul în casaţie. În 10 decembrie 2019, ICCJ i-a respins contestaţia în anulare, însă i-a acceptat recursul în casaţie, dar i-a respins cererea de suspendare a executării pedepsei.

”În baza art. 440 alin. (4) din Codul de procedură penală, admite în principiu cererea de recurs în casaţie formulată de inculpatul Dragnea Nicolae Liviu împotriva deciziei penale nr. 142 din data de 27 mai 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2401/1/2018.

În baza art. 441 din Codul de procedură penală, respinge cererea de suspendare a executării hotărârii atacate, formulată de recurentul inculpat Dragnea Nicolae Liviu”, se arăta în decizia instanţei.

Avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a declarat atunci că acesta se consideră în continuare un om nevinovat, iar ceea ce a susţinut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în cadrul contestaţiei în anulare, este perfect legal şi admisibil.

Fostul lider al  PSD Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv în 27 mai, de magistraţii ICCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În acest dosar, Dragnea, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×