Marcel Vela o acuză pe Carmen Dan că a cumpărat BMW Seria 7 și VW Touareg pentru Liviu Dragnea din banii MAI

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
17/01/2020, 16:30
Marcel Vela o acuză pe Carmen Dan că a cumpărat BMW Seria 7 și VW Touareg pentru Liviu Dragnea din banii MAI
Marcel Vela o acuză pe Carmen Dan că a cumpărat BMW Seria 7 și VW Touareg pentru Liviu Dragnea din banii MAI *foto: presasm.ro

Ministrul liberal al Internelor, Marcel Vela, susține că a găsit sute de televizoare cumpărate de Jandarmerie, fiecare cu câte o mie de euro bucata, în mandatul lui Carmen Dan. De asemenea, Vela a anunțat și faptul că au fost cumpărate un BMW seria 7, dar și patru mașini Volkswagen Touareg, toate folosite pentru protecția demnitarilor PSD.

Marcel Vela a dat în vileag achizițiile făcute de Carmen Dan: un BMW seria 7 și patru VW Touareg

Întrebat în cadrul unei conferințe de presă despre nemulțumirile sindicaliștilor cu privire la lipsa dotărilor, Marcel Vela a spus că aceștia nu au mai avut nimic de comentat atunci când fostul ministru Carmen Dan a cumpărat mașini de lux pentru demnitarii PSD:

„Avem preocuparea de a dota Poliția, avem deja în lucru transmiterea unor autoturisme în București și în toată țara. Sunt în pregătire mijloacele sonore de avertizare pentru mai multe autoturisme Duster care vor fi repartizate inspectoratelor din țară.

Dar aș fi preferat ca domnii de la sindicate să ia măsuri și când doamna Carmen Dan a cumpărat din banii ministerului un BMW Seria 7, echivalentul a vreo 10 Dacii Logan și l-a dat în comodat la Camera Deputaților (…) Am solicitat Camerei Deputaților să returneze mașinile de lux cumpărate pe banii polițiștilor, cheltuind banii aiurea, în loc să cumpere autoturisme pentru polițiști”, a declarat ministrul de Interne.

„În mandatele foștilor miniștri au fost cumpărate și 4 mașini Touareg noi, cu 200.000 de euro, pentru Jandarmerie, care să asigure protecția demnitarilor PSD. De 200.000 de euro puteau fi cumpărate cel puțin 500 de pistoale pentru polițiști”, a mai spus Marcel Vela.

Marcel Vela a mai precizat și că Jandarmeria a cumpărat sute de televizoare în valoare de 1.000 de euro bucata.

Mașinile de lux cumpărate de Carmen Dan, folosite de Liviu Dragnea

Marcel Vela a mai afirmat faptul că „dealul (n.r. afacerea) a fost între Carmen Dan și cel care a condus Camera Deputaților, ori domnul Dragnea, ori cine a urmat după dânsul”.

Reacția lui Marcel Vela a venit după ce Sindicatul Europol i-a transmis ministrului să cumpere „un lot de sicrie de la pompe funebre”, după ce o mașină cu doi polițiști s-a răsturnat într-un șanț.

Sindicaliștii spun că doi polițiști de la o secție rurală a IPJ Satu Mare, aflați în misiune, s-au răsturnat cu autospeciala într-o curbă între localitățile Satu Mare și Micula.

„Autospeciala sau sicriul pe roți face parte din categoria Logan 2005, aflată într-o stare avansată de uzură și care nu mai poate fi folosită în misiunile specifice. Îi sugerăm domnului ministru, dacă tot nu poate achiziționa mașini noi, măcar să achiziționeze un lot de sicrie de la pompe funebre”, susținea Sindicatul Europol.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×