Zeci de turiști blocați de zăpada viscolită în Prahova și Caraș-Severin

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
06/02/2020, 12:47
Zeci de turiști blocați de zăpada viscolită în Prahova și Caraș-Severin
Intervenție a ISU Prahova / Foto: Facebook

Autoritățile încearcă să scoată din izolare  două grupuri de turiști, unul în Prahova, altul în Carș Severin, blocate din cauza zăpezii. În cele două grupuri se regăsesc și mulți copii.

Pompierii acţionează joi pentru a coborî cu şenilata 40 de turişti, dintre care 35 copii, blocaţi într-un hotel de la Cota 1400, a informat ISU Prahova, citat de Agerpres.

„Pompierii militari acţionează pentru a cobora cu şenilata şi cu o autospecială de intervenţie un grup format din 35 de copii şi cinci adulţi cazaţi la un hotel de la Cota 1400 din Sinaia”, au anunțat cei de la ISU Prahova.

Intervenția a fost determinată de faptul că hotelul a rămas fără curent electric.

Copiii din respectivul hotel au vârste cuprinse între 6 și 12 ani și veniseră într-o tabără de schi.

La Caraș-Severin, pe Muntele Mic, într-o tabără de terapie pentru copii cu autism au rămas blocate 70 de persoane, între care 15 copii și părinții lor, potrivit News.ro. Drumul a fost înfundat de zăpada viscolită în cursul nopții trecute pe o distanță de un kilometru.

Și pe Muntele Semenic este viscol, dar drumul nu a fost încă blocat.

Județul Caraș-Severin s-a aflat în timpul nopții sub cod roșu de vânt puternic, cu viteze de până la 130 km/h, iar în cursul dimineții, sub cod portocaliu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×