Vremea extremă împiedică majoritatea curselor TAROM! Ministrul Transporturilor: „Piloții zborului de Iași au rămas înzăpeziți în localitățile din jurul Bucureștiului”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
06/02/2020, 11:16
Vremea extremă împiedică majoritatea curselor TAROM! Ministrul Transporturilor: „Piloții zborului de Iași au rămas înzăpeziți în localitățile din jurul Bucureștiului”
Iarna întârzie majoritatea curselor TAROM. Sursa foto: Facebook

Ca în fiecare an, autoritățile sunt luate prin surprindere de primele ninsori abundente, atât în Capitală, cât și în restul teritoriului. În județele aflate sub cod roșu de viscol și vânt puternic, drumurile au fost închise, iar școlile nu își vor putea desfășura activitatea, motiv pentru care elevii se văd nevoiți să rămână acasă. În plus, nici transportul aerian nu are parte de o situație mai favorabilă, întrucât majoritatea curselor TAROM din debutul zilei de joi au fost întârziate.

Cursele TAROM, întârziate din cauza vremii. Piloții zborului București-Iași au rămas înzăpeziți în Capitală

Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, care a oferit, însă, asigurări că zborurile nu vor fi anulate, întrucât pe Aeroportul Otopeni se fac eforturi pentru rezolvarea acestor probleme. Potrivit oficialului, 60 de angajați se află deja „la datorie” și curăță pistele, astfel încât cursele să fie reluate în cel mai scurt timp posibil.

În momentul de față, cea mai mare întârziere a fost înregistrată de aeronava ce trebuie să circule pe ruta București-Iași, întrucât piloții acesteia au rămas, pur și simplu, înzăpeziți în localitățile din apropierea Capitalei. „Nu avem curse anulate pe Otopeni, avem întârziate.

 Am avut cel mai mare număr de operatori care au intervenit în ultimul an, azi noapte au fost la datorie 60 de angajaţi pe aeroport, pentru a curăţa pistele.

Dacă vreţi, avem întârziere foarte mare pe zborul TAROM de Iaşi, pentru că piloţii nu au reuşit să ajungă la aeroport, rămânând înzăpeziţi în localităţile din jurul Bucureştiului. Sperăm ca în a doua parte a zilei să intrăm în normal, a declarat Lucian Bode, înaintea ședinței de Guvern de joi.

CNAB susține că traficul se desfășoară normal pe aeroporturile din Capitală

Pe de altă parte, Compania Națională Aeroporturi București anunță printr-un comunicat transmis joi că traficul se desfășoară în condiții normale pe toate aeroporturile din Capitală. Există, însă, înregistrări de până la 70 de minute la decolare, întrucât operațiunile de handling la sol (n.r. înainte ca aeronava să decoleze) sunt îngreunate de condițiile meteo.

Pe tot parcursul nopţii de 5 spre 6 februarie 2020, utilajele CNAB au intervenit pe suprafaţa de mişcare a aeroporturilor din Bucureşti (piste, platforme şi căi de rulare), astfel încât s-a putut opera continuu şi în siguranţă.

S-au înregistrat întârzieri de până la 70 minute, la decolare, generate de obligativitatea degivrării aeronavelor înainte de decolare şi, punctual, de operaţiunile de handling la sol îngreunate de condiţiile meteorologice. Nu au fost curse anulate sau rerutate din cauza condiţiilor meteo”, au transmis reprezentanții companiei.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×