Wizz Air sistează zborurile în nordul Italiei din cauza coronavirus. Cum își pot recupera banii pasagerii

în Stiri de ultima ora
08/03/2020, 13:02
Wizz Air sistează zborurile în nordul Italiei din cauza coronavirus. Cum își pot recupera banii pasagerii
Wizz Air sistează zborurile în nordul Italiei din cauza coronavirus *foto: facebook Wizz Air

Compania aeriană low-cost Wizz Air a luat o decizie drastică, după ce Italia a decis să bage în carantină tot nordul Italiei, ca urmare a măsurilor de gestionare a epidemiei de coronavirus. Astfel, Wizz Air își va suspenda zborurile către rutele spre Treviso și Bergamo. Această măsură va fi instituită până pe 3 aprilie, iar pasagerii cu rezervările afectate de această modificare vor fi informați și li se va reprograma o rută alternativă în cel mai scurt timp.

Wizz Air va sista zborurile către nordul Italiei

Compania Wizz Air a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă faptul că:

„Clienții care au rezervat direct pe wizzair.com sau în aplicația pentru mobil a companiei aeriene vor primi o notificare prin e-mail, în care li se oferă reprogramarea gratuită, rambursarea completă a banilor sau rambursarea a 120% din tarifului inițial sub formă de credit de companie. Pasagerii pot alege între opțiunile de mai sus accesând linkul din e-mail și alegând cu ușurință cea mai bună opțiune prin intermediul platformei noastre de programare individuală”, potrivit Wizz Air.

Compania a mai anunțat că Wizz Air și că își asumă responsabilitatea informării doar către pasagerii care și-au făcut rezervarea prin wizzair.com sau prin aplicația mobilă a companiei aeriene. Cei care și-au făcut rezervările prin intermediul agențiilor de turism – inclusiv agențiile de turism online – trebuie să ia legătura cu acestea.

Nu este prima măsură pe care compania aeriană o ia după extinderea coronavirusului în nordul Italiei. Astfel, pe 27 februarie, Wizz Air a anunțat că a decis să reducă frecvenţa zborurilor spre unele destinaţii, inclusiv în Italia, în perioada 11 martie – 2 aprilie, ca urmare a unei scăderi a cererii pentru bilete.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est. Aceasta operează o flotă de 120 aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 700 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 153 de destinaţii din 44 de ţări.

Italia a instituit stare de urgență în nordul Italiei din cauza coronavirus

Bilanțul cazurilor fatale de coronavirus în Italia a ajuns duminică la 233, cu 36 mai multe decât în urmă cu 24 de ore. În aceste condiții, Italia a anunțat că va închide zone mari din nordul ţării pentru a lupta împotriva propagării epidemiei de coronavirus.

Regiunile vizate sunt Lombardia şi provinciile Modena, Parma, Piacenza,Reggio Emilia, Rimini, Pesaro e Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli,Padova, Treviso şi Venezia. Astfel, nu mai puțin de 16 milioane de persoane sunt afectate.

Potrivit măsurilor luate de Guvernul italian, în toate zonele vizate şcolile rămân închise cel puţin până pe 3 aprilie, iar lucrătorilor din sectorul medical nu li se vor acorda concedii. De asemenea vor fi închise sălile de sport, piscinele, muzeele, centrele culturale şi staţiunile de schi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×