WhatsApp șterge două milioane de conturi în luna februarie! Care e motivul

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
08/02/2019, 16:46
WhatsApp șterge două milioane de conturi în luna februarie! Care e motivul GALERIE FOTO
WhatsApp șterge două milioane de conturi în februarie din cauza ”comportamentului anormal pe aplicație”

WhatsApp face curățenie în această lună! Din aplicație sunt șterse două milioane de conturi, în fiecare lună, pentru a opri răspândirea de informații false, potrivit publicației britanice ”The Guardian”. Mai exact, cauza pentru care aproape 95% dintre cele două milioane de conturi sunt șterse este „comportamentul anormal pe WhatsApp”, ce este observat de companie, nu sesizat de alți utilizatori.

Potrivit mediafax.ro, datele au apărut într-un ghid de bune practice al aplicației, care a fost publicat miercuri de Facebook, proprietarul WhatsApp. Acesta a fost publicat în India, ce este cea mai mare piață pentru aplicație, acolo unde are peste 200 de milioane de utilizatori.

WhatsApp șterge două milioane de conturi în luna februarie, din cauza ”comportamentului anormal pe aplicație”

Ulterior, Guvernul din India a acuzat că au fost răspânditeinformații false care au adus la formarea unor grupări violente care au declanșat 30 de incidente majore și toate prin intermediul aplicației. Mai mult, WhatsApp a limitat, din luna ianuarie, numărul de retrimitere un mesaj la cinci, pentru a preveni răspândirea de informații false.

WhatsApp șterge două milioane de conturi în luna februarie! Care e motivul
În afară de WhatsApp, au făcut aceeași mișcare și alte aplicații

Totodată, reprezentanții aplicației au anunțat, tot miercuri, că îi încurajează pe utilizatori să raporteze conturile care creează problemele și că va folosi machine learning pentru a șterge conturile care par să trimită mesaje bulk.

WhatsApp șterge două milioane de conturi în luna februarie! Care e motivul
Facebook a anunțat că a șters anul precedent 1,5 miliarde de conturi, în doar șase luni

De menționat este că, în afară de WhatsApp, au făcut aceeași mișcare și alte aplicații. Facebook a anunțat că a șters anul precedent 1,5 miliarde de conturi, în doar șase luni. De asemenea, și Twitter a menționat, în luna iulie 2018, că a șters câteva milioane de conturi considerate problematice.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×