Aplicația gratuită WhatsApp poate fi atacată printr-un simplu mesaj. Vulnerabilitatea a fost descoperită de compania Check Point Research care le-a transmis utilizatorilor cum să se ferească de această blocare a funcțiilor aplicației.
WhatsApp poate fi atacată printr-un mesaj simplu
Aplicația de mesaje WhatsApp are circa 1,5 miliarde de utilizatori și peste un miliard de grupuri. Zilnic se trimit peste 65 de miliarde de mesaje prin intermediul aplicației, motiv care o face ținta atacurilor cibernetice, potrivit Mediafax.
Compania Check Point Research a inspectat la o rutină clasică comunicațiile dintre WhatsApp şi WhatsApp Web (versiunea web a aplicaţiei) și a descoperit că utilizatorii pot fi blocați printr-un mesaj simplu. Prin urmare, aplicația gratuită de mesagerie este vulnerabilă la momentul actual.
Se pare că atacatorul poate bloca folosirea aplicației printr-un simplu mesaj. Reprezentanții companiei spun că atacatorul ar trebui să fie membru al grupului de discuții vizat ca să poată prelua controlul. Totodată, acesta trebuie să folosească și WhatsApp Web.
Cum se pot feri utilizatorii aplicației de vulnerabilitate
În plus, atacatorul trebuie să folosească și instrumentul de depanare al browserului. Astfel, se vor putea edita parametrii mesajului, iar acesta va ajunge editat în grupul țintă ducând la blocarea aplicației WhatsApp.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Pentru a putea relua accesul la funcțiile aplicației utilizatorii trebuie să șteargă Whatsapp din telefonul mobil. Așadar primul pas ar fi instalarea aplicației. Al doilea pas pe care trebuie să-l facă persoanele blocate este ștergerea grupului care conține mesajul atacatorului.
Reprezentanții WhatsApp au elaborat o soluţie pentru rezolvarea acestei situații neplăcute. Soluția este disponibilă odată cu versiunea 2.19.58 a aplicaţiei, iar utilizatorii trebuie doar să facă un update al acesteia.
În altă ordine de idei, reprezentanții WhatsApp au transmis că începând cu luna decembrie utilizatorii care vor folosi în mod abuziv aplicația vor fi dați în judecată. Mai exact, sunt vizate persoanele care trimit un mesaj în masă, adică la mai multe persoane în același timp, potrivit ele.ro.
Așadar, din 7 decembrie 2019, persoanele care trimit mesaje dăunătoare care conțin mesaje false, promovări de afaceri sau idei vor fi trimise în judecată. Pentru a elimina aceste spamuri și abuzuri prin intermediul platformei a fost dezvoltat un sistem de supraveghere și detectare a spamurilor.