Adio, WhatsApp! Milioane de oameni trebuie să schimbe telefonul dacă mai vor aplicația

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
11/12/2019, 12:52
Adio, WhatsApp! Milioane de oameni trebuie să schimbe telefonul dacă mai vor aplicația GALERIE FOTO
Whatsapp nu va mai funcționa pe toate telefoanele. Sursa foto - Muhammed Selim Korkutata / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Adio, WhatsApp! Milioane de oameni trebuie să schimbe telefonul dacă mai vor aplicația. Și românii sunt în pericol după anunțul făcut de companie. Astfel, WhatsApp va înceta în curând să funcționeze pe mai multe dispozitive, după ce aplicația de mesagerie a precizat că nu va mai rula pe telefoane mai vechi

Adio, WhatsApp!

Compania, deținută de Facebook, spune pe pagina sa de asistență care sunt smartphone-urile care nu vor mai putea accesa aplicația, susținând că schimbarea este necesară pentru a asigura securitatea utilizatorilor săi.

Atenție! Să nu credeți că dacă ați investit bani serioși în trecut, într-un telefon, sunteți scăpați. Sunt afectate diverse versiuni de Android, iPhone și Windows Phone, perioada de asistență oficială încheindu-se la 1 februarie 2020.

Milioane de oameni trebuie să schimbe telefonul dacă mai vor aplicația

Așadar, cine a plătit bani grei pe un iPhone, trebuie să știe că viitorul nu sună deloc bine. E nevoie să o facă din nou dacă a rămas cu aceeași versiune veche. WhatsApp nu va mai funcționa pe iPhone care rulează sistemele de operare iOS 8 sau cele anterioare acestuia, care a fost introdus de Apple în 2014.

Aceasta înseamnă că oricine are un iPhone 6 sau mai nou nu va avea probleme. „Pentru cea mai bună experiență, vă recomandăm să utilizați cea mai recentă versiune de iOS disponibilă pentru telefonul dvs.”, a spus WhatsApp într-o postare pe blog.

„Nu ne vom mai dezvolta activ pentru aceste sisteme de operare; unele funcții ar putea înceta să funcționeze oricând. Dacă utilizați în prezent un sistem de operare mai vechi, vă recomandăm să treceți la o versiune mai nouă”, a spus WhatsApp pe pagina sa de asistență.

Nici telefoanele Android care folosesc o versiune mai veche decât 2.3.3 – cunoscută și sub numele de Gingerbread – nu vor mai fi acceptate. Să nu credeți că merge să păcăliți sistemul. Astfel, oricine încearcă să creeze un cont nou sau să verifice un cont existent folosind Android mai vechi va fi blocat.

Telefoanele Windows care rulează sistemul de operare mobil Windows Phone 8.1 sau mai mult vor continua să fie acceptate de WhatsApp.

Teoretic, utilizatorii WhatsApp afectați își pot actualiza sistemul de operare, pentru a continua să folosească WhatsApp, însă multe modele de telefoane mai vechi vor avea dificultăți în a folosi sisteme de operare mai noi, sau pur și simplu nu le vor permite instalarea lor.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×