Vulcanul Merapi din Indonezia a erupt. Un nor uriaş de cenușă a acoperit cerul. Un aeroport a fost închis

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
03/03/2020, 11:53
Vulcanul Merapi din Indonezia a erupt. Un nor uriaş de cenușă a acoperit cerul. Un aeroport a fost închis
Vulcanul Merapi din Indonezia a erupt. Sursa foto: Hepta

Vulcanul Merapi din Indonezia a erupt, marţi, degajând un nor uriaş de cenuşă. Norul a ajuns până la o altitudine de peste 6.000 de metri, fapt care a condus la închiderea aeroportulu internaţional Solo.

Vulcanul Merapi din Indonezia a erupt

Vulcanul Merapi din Indonezia a erupt, marţi, degajând un nor uriaş de cenuşă. Norul a ajuns până la o altitudine de peste 6.000 de metri, fapt care a condus la închiderea aeroportului internaţional Solo.

Autorităţile din Indonezia nu au ridicat nivelul de alertă după erupţia vulcanului Merapi, în schimb au ajuns la concluzia închiderii temporare a aeroportului Solo, recunoscut şi sub numele de Surakarta.

Cel mai mare aeroport din zonă a fost închis temporar

Aeroportul este situat la 40 de kilometri distanţă de vulcan. Merapi a erupt nu mai puţin de şapte minute, a informat Centrul pentru prevenirea riscurilor vulcanice şi geologice pe site-ul propriu.

Locuitorilor din zonă li s-a interzis să se apropie pe o rază de trei kilometri de vulcanul Merapi. Dacă se apropie sub limita impusă de autorităţi, există riscul scurgerilor de lavă, precum şi al scurgerilor de gaze.

În plus, norul de cenuşă poate afecta pe cei ce se apropie mai mult decât trebuie de vulcanul care de abia a erupt. Un strat de cenuşă amestecată cu nisip s-a aşternut pe imobilele, străzile şi maşinile din localităţile aflate pe o rază de 10 kilometri în jurul vulcanului.

Vulcanul Merapi se află în apropierea capitalei culturale indoneziene Yogyakarta. Vulcanul Merapi a mai erupt o dată în anul 2010. Erupţia a fost una puternică şi a provocat moartea a nu mai puţin de 300 de persoane.

De asemenea, erupţia de atunci a condus la evacuarea a 280.000 de locuitori. Erupţia din 2019 a vulcanului Merapi a fost cea mai puternică erupţie de la 1930.

Erupţia vulcanului Merapi din anul 1030 a provocat moartea a 1.300 de persoane. De asemenea, în anul 1994, în urma explozii, Vulcanul Merapi a mai provocat moartea 60 de oameni.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×