Avertisment de ultimă oră în Filipine! Peste 162.000 de persoane, evacuate în urma erupţiei unui vulcan

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
18/01/2020, 14:12
Avertisment de ultimă oră în Filipine! Peste 162.000 de persoane, evacuate în urma erupţiei unui vulcan GALERIE FOTO
Zeci de mii de oameni au fost evacuați. Sursa foto - facebook

Avertisment de ultimă oră în Filipine! Peste 162.000 de persoane au fost evacuate din apropierea vulcanului Taal, care a intrat în activitate weekendul trecut.

Avertisment de ultimă oră în Filipine!

Între timp, specialiştii au avertizat că există în continuare ameninţarea unei erupţii de mare amploare în pofida unei aparente acalmii la suprafaţă.

Poliţia şi-a intensificat verificările pentru evacuarea localităţilor situate pe o rază de 14 kilometri, în jurul vulcanului, în provincia Batangas, la 66 kilometri la sud de Manilla.

Peste 162.000 de persoane, evacuate în urma erupţiei unui vulcan

Institutul filipinez de vulcanologie şi seismologie (Phivolcs) a anunţat că ativitatea în craterul principal a prezentat o „emisie constantă de abur şi explozii slabe neregulate” în ultimele 24 de ore.

Exploziile au generat „nori de cenuşă care a ajuns de la 50 până la 600 de metri înălţime”, a precizat sursa citată.

Vulcanul Taal, al doilea cel mai activ din Filipine, a erupt de 33 de ori din 1572. Cea mai recentă erupţie a acestui vulcan datează din octombrie 1977.

Directorul Phivolcs, Renato Solidum, a declarat că au fost înregistrate în continuare cutremure în zonă, ceea ce indică faptul că magma continuă să se ridice la suprafaţă.

„Ceea ce vedem la suprafaţă este diferit de ceea ce se întâmplă în interior”, a spus Solidum într-o conferinţă de presă.

„Încă vedem magma ridicându-se şi asta poate duce la o activitate mai periculoasă a vulcanului”, a mai spus el.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×