Vremea rea s-a abătut asupra României. Ninsorile și viscolul au pus stăpânire pe toată țara

Traian Terzian   
în Stiri mondene
23/03/2020, 09:44
Vremea rea s-a abătut asupra României. Ninsorile și viscolul au pus stăpânire pe toată țara
Vremea rea s-a abătut asupra României, iar ziua de luni, 23 martie, a început cu frig pătrunzător, vânt, ninsori, viscol și lapoviță

Vremea rea s-a abătut asupra României, iar ziua de luni, 23 martie, a început cu frig pătrunzător, vânt, ninsori, viscol și lapoviță.

Vremea rea s-a abătut asupra României

Ninsorile și viscolul și-au făcut apariția în special la munte și în sudul țării, în timp ce în Dobrogea predomină ploile. Însă, vremea rea s-a abătut asupra tuturor zonelor din România, iar vântul va avea intensificări. De altfel, reprezentanții ANM spun că intră în vigoare un cod portocaliu de zăpadă și viscol în România

Conform stirileprotv.ro, în Dobrogea și Bărăgan se anunţă o zi neplăcută, cu vânt intens, lapoviţă şi ninsoare, dar şi ploi în zona Dobrogei. Temperaturile continuă să scadă şi vor fi cel mult 6 grade în Deltă şi pe litoral.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei o să ningă, apare trecător lapoviţa şi vântul va agita atmosfera. Temperaturile, mult mai scăzute decât ar fi normal, se opresc pe la 3-4 grade. În nordul Moldovei şi în Bucovina găsim atmosferă închisă şi rece. O să ningă din când în când, se înteţeşte şi vântul, iar temperaturile nu vor trece de 3-4 grade.

În București vor fi maxim 2 grade, dar va bate vântul

Vreme de iarnă şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş: cer acoperit, fulguieli trecătoare şi temperaturi în scădere. Pe la amiază vor fi 2-3 grade în termometre, iar la noapte -4, -5 grade. În Transilvania s-a instalat iarna. Ninsorile continuă şi vor fi mai abundente pe la munte. Temperaturile rămân negative în depresiuni, iar vântul sporeşte senzaţia de frig.

Ninsorile nu ocolesc nici vestul ţării, iar în sudul Banatului vor lăsa un strat mai consistent de zăpadă. Se porneşte şi vântul, care va viscoli trecător ninsoarea. Duminică au fost 8-9 grade, luni maximele se opresc pe la 3-4 grade.

În Oltenia se anunţă vreme de iarnă grea. Ninsorile se înteţesc, se depune un strat apreciabil de zăpadă, iar vântul se transformă în viscol. Nici în sudul ţării nu va fi prea bine: vânt tot mai insistent, ninsoare, dar şi ceva lapoviţă prin estul Munteniei. Se răceşte foarte tare şi vom avea cel mult 2-3 grade.

În Bucureşti se face foarte frig. Va ninge, pe la prânz se aşteaptă şi ceva lapoviţă sau ploaie, iar la noapte vor fi ninsori viscolite. Maxima se oprește la 2-3 grade, iar vântul sporeşte senzaţia de frig.

Vreme foarte rece avem şi marți, ninsorile şi viscolul continuă. Stratul de zăpadă poate ajunge la 8-14 centimetri, iar vântul va sufla cu 55-65 km/h, aşa că vom resimţi temperaturi extrem de scăzute. Miercuri vom avea încă o zi mohorâtă şi rece, cu vânt intens, care mai poate atinge viteze de 50 km/h. Joi se încălzeşte simţitor. Maxima ajunge pe la 13 grade, apare trecător soarele, dar vântul se menţine activ.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×