Vreme geroasă în decembrie: cum arată prognoza meteo pentru următoarele zile

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
20/12/2018, 16:06
Vreme geroasă în decembrie: cum arată prognoza meteo pentru următoarele zile GALERIE FOTO
Vreme geroasă în decembrie: cum arată prognoza meteo pentru următoarele zile

Meteorologii au prelungit codul galben de vreme geroasă! Oficialii de la Administrația Națională de Meteorologie au decretat cod galben de ceață, polei și chiciură în mai multe județe din România. La scurt timp după anunțul lor, polițiștii au tras din nou un semnal de alarmă! Oamenii legii îi sfătuiesc pe șoferi să adapteze viteza la condițiile de drum și să fie mai mult decât prudenți. Zeci de accidente s-au înregistrat în dimineața acestei zile în România; într-un incident rutier în lanț, care s-a produs pe A 3, au fost implicate opt mașini. Din fericire, doar o persoană a avut nevoie de îngrijiri speciale din partea medicilor.

Conform informațiilor făcute publice de meteorologi, temperaturile maxime se vor încadra între -7 şi 3 grade, iar cele minime între -16 şi -4 grade, uşor mai ridicate în Dealurile de Vest, în Deltă şi pe litoral.

Vreme geroasă până duminică, 23 decembrie

Mâine, 21 decembrie, valorile termice vor avea o oarecare creştere, în special în regiunile vestice şi în Dealurile Subcarpatice. Totuși, spun meteorologii, nu putem să ne bucurăm prea mult, pentru că vremea va rămâne rece în majoritatea zonelor din România, cu precădere în cele joase din centru, sud şi est.

În prima parte a zilei, în sud-vestul țării cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii mixte ce vor depune polei, iar noaptea, în zona de nord şi în centru. Conform ANM, la munte vor fi mai ales ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în special în zona montană, viscolind sau spulberând zăpada pe creste.

Un peisaj de iarnă superb creat de gerul năprasnic înregistrat într-o zonă a țării

Vremea în București, 21 decembrie

Mâine, în cerul din București va fi acoperit de nori. Temperaturile maxime și minime se vor încadra între -2°C și -5°C. Vântul va sufla cu 12 km/h dinspre SV. În weekend, vremea în București se va încălzi simțitor. Sunt prognozate maxime de până la 8 grade Celsius, duminică.

La București, sâmbătă, temperaturile se vor încadra între 2 și un grad Celsius, duminică vor fi între 8 și -2 grade Celsius. La munte, sâmbătă vor fi între 4 șu un grad Celsius, iar duminică între 3 și -1 grade Celsius.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×