Vrei să faci gogoşi în weekend? Cea mai bună reţetă include bicarbonat de sodiu

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
23/11/2019, 11:51
Vrei să faci gogoşi în weekend? Cea mai bună reţetă include bicarbonat de sodiu
Cum să prepari gogoși delicioase cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Sursa foto: retete.eva.ro

Dacă ți-e poftă de gogoși ca la mama acasă, dar nu ai dispoziția necesară pentru a petrece foarte mult timp în bucătărie, FANATIK îți sare în ajutor și îți spune cum să te bucuri de gustul copilăriei cu un minim de efort. Îți propunem o rețetă pe cât de simplă, pe atât de savuroasă, iar secretul ei constă într-un ingredient nelipsit din „arsenalul” fiecărei gospodine.

Bicarbonatul de sodiu te ajută să prepari gogoși delicioase

Pentru a prepara gogoși delicioase repede și ușor, adaugă cu încredere puțin bicarbonat de sodiu, acel compus chimic deloc costisitor care face minuni de fiecare dată când apelezi la el. Aroma unică a acestui desert îți va aminti de momentele în care bunica frământa cu grijă aluatul pentru a-ți pregăti un desert pe cinste și te va face să uiți de vremea de afară. De asemenea, vei avea nevoie de un pahar de apă minerală, un pahat cu zahăr, un pahar cu ulei, fâină cât cuprinde, coajă de lămâie și, bineînțeles, zahăr pudră.

Pentru început, frământă un aluat potrivit de moale pentru a putea fi întins pe plansetă. Apoi, taie cu grijă folosind paharul de apă minerală, după care prăjește-le în baie de ulei. Pudrează cu mult zahăr vanilat și sunt numai bune de savurat în zilele friguroase de iarnă.

Bicarbonatul de sodiu combinat cu sarea de bucătărie îți curăță aragazul

Gătitul nu este singura utilitate a bicarbonatului de sodiu. Dacă îl combini cu puțină sare de bucătărie, acest compus chimic va face minuni pentru aragazul tău. De asemenea, poți curăța fără nicio grijă cuptorul plin de grăsime.

Trebuie doar să pui într-un bol 10 linguri de bicarbonat, patru linguri de apă fierbinte şi trei linguri de sare mare de bucătărie și să le amesteci bine, până când se formează o pastă. Apoi, folosește această compoziție în toate zonele murdare ale cuptorului, spre exemplu și las-o să acționeze. După 20 de minute, clătește cu apă caldă și vei vedea că va fi ca nou.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×