5 motive pentru care trebuie să ai neapărat bicarbonat de sodiu în mașină. Cureți chiar și capacul de la motor

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
14/10/2019, 17:34
5 motive pentru care trebuie să ai neapărat bicarbonat de sodiu în mașină. Cureți chiar și capacul de la motor GALERIE FOTO
5 motive pentru care trebuie să ai bicarbonat de sodiu în mașină. Sursa foto: emag.ro

FANATIK îți aduce 5 motive pentru care trebuie să ai neapărat bicarbonat de sodiu în mașină! Bicarbonatul de sodiu nu mai este un secret că face minuni în gospodărie. Pulberea albă face baia lună, bucătăria la fel. Îndepărtează mirosurile neplăcute din casă, din încălțăminte, readuce la viața bijuteriile prăfuite și pline de urmele purtării a generații întregi, albește dinții și îți revigorează podoaba capilară. Acum s-a descoperit ce poate face bicarbonatul de sodiu în mașina ta!

5 motive pentru care trebuie să ai bicarbonat de sodiu în mașină

Cu toții am văzut cum mai apare câte o pată pe tapițeria mașinii. Ba mai scapă copiii puțină înghețată sau puțin ketchup, ori se urcă cu picioarele pe bancheta din spate, pentru a se vedea în oglinda retrovizoare. Distracția trece, petele însă rămân.

Așadar, FANATIK te învață cum să cureți petele de pe tapițerie cu costuri minime și mai ecologic decât prevede legea! Dacă te gândeai că soluția ieftină și foarte eficientă este bicarbonatul de sodiu, atunci ai câștigat! Praful de 2 lei care se găsește la orice magazin te poate scăpa de o cheltuială de 200 de lei, cam cât costă o curățare profesională de tapițerie.

5 motive pentru care trebuie să ai bicarbonat de sodiu în mașină
5 motive pentru care trebuie să ai bicarbonat de sodiu în mașină. Sursa foto: thepoc.ro

Pentru curățarea tapițeriei vei avea nevoie de :

1/4 cană de bicarbonat de sodiu
1 cană de apă caldă

Se amestecă bicarbonatul cu apa. Folosește o periuță de dinți pentru a aplica pasta cu bicarbonat de sodiu pe orice pete te deranjează de pe suprafețele textile. Lasă amestecul să acționeze cam 30 de minute, pentru a pătrunde în țesătură și pentru a ataca pata respectivă cum numai bicarbonatul de sodiu știe s-o facă.

După ce a trecut jumătatea de oră, folosește o lavetă din microfibră absorbantă cu care să îndepărtezi amestecul de pe suprafața textilă. Încearcă să absorbi cât mai multă apă cu ajutorul lavetei, astfel încăt să lași suprafața cât mai uscată. Așadar, vei avea o mașină cu o tapițerie aproape nouă, gata pentru a suporta următoarele provocări pe care le vor aduce cei mici. La fel poți proceda și cu covorașele mașinii!

Cu aceeași soluție miraculoasă poți curăța și capacul plin de ulei vechi, pe care de multe ori ți-e și scârbă să pui mâna. Acesta va străluci din nou, cel puțin pe interior, dacă îl lași pentru o jumătate de oră în amestecul respectiv, apoi îl clătești bine cu apă.

De asemenea, amestecul cu bicarbonat de sodiu se poate folosiși pentru a-ți șterge parbrizul. Acesta se va face lună, iar mizeria se va ține departe de el pentru o perioadă mai îndelungată. De asemenea, dacă amesteci puțin bicarbonat de sodiu și puțină zeamă de lămâie și pui produsul într-un recipient pe care să îl lași în mașină, vei observa că mirosul de tutun va dispărea, iar în schimb vei avea un miros proaspăt.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×