Vouchere de vacanță de la stat! Guvernul a stabilit valoarea tichetelor

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
08/12/2018, 10:20
Vouchere de vacanță de la stat! Guvernul a stabilit valoarea tichetelor
Premierul România a anunțat vineri că voucherele de vacanță vor fi acordate angajaților din sectorul public și în următorii doi ani

Premierul România a anunțat vineri, 7 decembrie, că voucherele de vacanță vor fi acordate angajaților din sectorul public și în următorii doi ani, 2019-2020. Așadar, acestea, în valoare de 1.450 lei, vor mai fi acordate!

”Printr-o decizie pe care o adoptăm astăzi, continuăm o măsură care a contribuit la dezvoltarea turismului românesc. Vom acorda voucherele de vacanţă în valoare de 1.450 de lei angajaţilor din sistemul public şi în următorii doi ani, 2019 şi 2020”, a informat Viorica Dăncilă.

Voucherele de vacanță de la stat vor fi primite de angajații din sectorul public în 2019 și 2020

Ulterior, premierul României a precizat că peste 1.200.000 de persoane vor primi vouchere de vacanță în anul 2018. ” Vorbim de o măsură apreciată şi de către români. Peste 1.200.000 de persoane au primit vouchere de vacanţă în acest an, pe care le-au utilizat în unităţi de cazare în România”, a adăugat Dăncilă.

De asemenea, premierul a subliniat și că acordarea acestora a dus la o creștere cu peste 5% a numărului de turiști până în luna septembrie. ”Acest fapt a dus la o creştere cu peste 5% a numărului de turişti din ţara noastră, până în luna septembrie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut”, a spus Viorica Dăncilă.

vouchere de vacanta de la stat vor mai primi sau nu angajații tichetele și în 2019 si 2020
Tichetele în valoare de 1.450 lei, vor mai fi acordate!

Mai mult, comparând cu anul trecut s-a înregistrat o creștere cu un procent de 10% a solicitărilor de autorizații pentru unitățile de cazare din țară. ” De asemenea, faţă de anul trecut, se înregistrează o creştere cu 10% a solicitărilor de autorizaţii pentru unităţile de cazare din România”, a mai spus premierul României.

De menționat este de oamenii pot plăti, cu ajutorul tichetelor, cazare la oricare dintre unitățile turistice din țară, pachete de cazare și masă, pachete de cazare și transport și pachete cazare și agreement. Ce nu pot plăti persoanele cu tichetele de vacanță: cazări/sejururi în afara României, bilete de avion și autocar în afara țării, cazări în unitățile fără clasificare turistică și asigurări.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×