Vortexul polar revine și se răzbună peste 10 zile! Temperaturi minime istorice

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
12/12/2019, 13:19
Vortexul polar revine și se răzbună peste 10 zile! Temperaturi minime istorice
Vortexul polar revine. Sursa foto: realitatea.net

Vortexul polar este într-o permanentă schimbare, iar aceste modificări se vor vedea peste 10 zile, după cum avertizează meteorologii. Specialiștii spun că temperatura din interiorul vortexului polar va atinge cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată!

Vortexul polar revine

Meteorologii de la Severe Weather Europe spun că schimbările radicale din interiorul vortexului polar se vor reflecta asupra vremii din această iarnă. Potrivit severe-weather.eu, vortexul polar a rezistat până acum factorilor care l-au afectat în ultima perioadă, respectiv valurile de presiune și temperatură.

“Vortextul a fost slăbit de încălzirea stratosferei, însă a supraviețuit și se va răzbuna”, susțin specialiștii Severe Weather.

Vremea va fi blândă în Europa

Valul de încălzire nu va mai fi atât de persistent pentru a putea afecta vortexul polar, astfel că acesta va deveni mai rece și mai puternic. Temperatura în mijlocul vortexului polar va ajunge până la minus 90 de grade, care este aproape cea mai scăzută atinsă vreodată.

Potrivit specialiștilor Severe Weather, efectele modificărilor de temperatură din interiorul vortexului polar se vor resimți în aproximativ 10 zile. Influențată de dinamica acestor curenți polari, vremea va fi blândă în Europa de la mijlocul până la sfârșitul lunii decembrie.

Acest lucru poate înseamna un Crăciun fără zăpadă în unele țări din Europa. În final, meteorologii preconizează sunt posibile perioade de vreme rece severă, însă acestea nu vor fi lungă durată.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×