Vodafone închide peste 1.000 de magazine la nivel european, până la finalul lui 2021

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
09/10/2019, 11:27
Vodafone închide peste 1.000 de magazine la nivel european, până la finalul lui 2021
Vodafone reduce numărul magazinelor de la nivel european cu 15%. Sursa foto: express.co.uk

Vodafone este al doilea operator de telefonie la nivel global, iar de curând a luat o decizie radicală. Rețeaua de telefonie vrea să se alinieze la standardele consumatorilor care se îndreaptă spre online, iar pentru acest lucru a luat decizia de a închide mai multe magazine la nivel european, iar altele vor fi modernizate. 

Vodafone va reduce cu 15% numărul magazinelor la nivel european

Compania multinațională britanică Vodafone a anunțat că va reduce numărul magazinelor de pe suprafața Europei. Prin urmare, din totalul celor 7.000 de magazine care sunt deschide la ora actuală pe teritorul Europei se vor închide 15%, adică peste 1.000 de magazine. Așadar,  1.155 de magazine ale lanțului de telefonie mobilă vor dispărea de pe piața europeană până la finalul anului 2021. Anunțul a fost făcut marți, 8 octombrie, de directorul general Vodafone Nick Read.

„Dacă ne gândim că 40% dintre tranzacţii devin digitale, atunci acest lucru are impact asupra persoanelor care merg în magazine. Direcţia şi obiectivul magazinelor se schimbă”, a spus directorul Vodafone Nick Read într-o conferință care s-a desfășurat la Düsseldorf, Germania, scrie stiripesurse.ro.

Vodafone este al doilea operator de telefonie mobilă
Peste 1.000 de magazine se vor închide până la finalul lui 2021 la nivel european. Sursa foto; vodafone.ro

Mai multe magazine Vodafone se vor deschide în Marea Britanie

Vodafone speră să-și îmbunătățească serviciile având în vedere că tot mai mulți consumatori se îndreaptă spre mediul digital. În schimb, directorul general al companiei a anunțat că Vodafone va continua să deschidă magazine în Marea Britanie așa cum preconiza în septembrie. Anul acesta compania intenționează să deschidă 24 de magazine în sistem de franciză, iar anul viitor vor apărea alte 50.

Rețeaua de telefonie mobilă are divizii în 25 de țări, 44 de rețele mobile partenere, precum și 700 de milioane de utilizatori ai serviciilor mobile. Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume și avea la finalul lui 2018 circa 9,2 milioane de clienți ai serviciilor mobile.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×