Vladimir Putin s-a întâlnit cu un director de spital infectat cu COVID-19. Președintele rus va fi testat de urgență

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
31/03/2020, 19:15
Vladimir Putin s-a întâlnit cu un director de spital infectat cu COVID-19. Președintele rus va fi testat de urgență
Vladimir Putin s-a întâlnit cu un director de spital infectat cu COVID-19. Foto: Hepta

Vladimir Putin va fi testat pentru coronavirus după ce a vizitat un spital unde, ulterior, directorul a ieșit pozitiv la testarea cu COVID-19.

Vladimir Putin va fi testat pentru coronavirus

Denis Protsenko, directorul spitalului din Kommunarka, se află în stare bună conform specialiștilor. Protsenko a fost izolat după ce s-a întâlnit cu Vladimir Putin în urmă cu câteva zile.

Conform presei ruse, președintele Vladimir Putin este testat periodic pentru coronavirus, indiferent de circumstanțe, conform Mediafax.

În urmă cu o săptămână, Vladimir Putin îmbrăca un combinezon special și vizita mai mulți bolnavi de coronavirus dintr-un spital rusesc. Președintele a vrut să demonstreze că nu se teme de coronavirus și că este alături de popor în orice condiții.

Putin a îmbrăcat cu mândrie un combinezon galben, care să-l diferențieze de restul medicilor , fiind însoțit de primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, vicepremierul Tatyana Golikova şi ministrul Sănătăţii, Mikhail Murashko.

Vladimir Putin a mărturisit, într-o discuție avută cu directorul infectat cu coronavirus, că este extrem de mulțumit de modul în care spitalul este organizat, în condițiile în care personalul medical „ştie ce să facă, cum să facă, au tot ce au nevoie şi pot folosi eficient echipamentele existente”.

Directorul Protsenko, care în acel moment nu știa că este infectat cu coronavirus, i-a prezentat lui Putin scenariile posibile de răspândire a coronavirus în Rusia: COVID-19 poate să urmărească modelul asiatic sau poate să fie extrem de agresiv, ca și în Italia.

Medicul a lăsat să se înțeleagă că doar un medicament ar putea reduce din presiunea exercitată asupra sistemului medical de sănătate la nivel mondial.

Conform statisticilor oficiale, Moscova e pregătită să efectueze aproximativ 13.000 de teste pe săptămână.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×