Vlad Voiculescu și Laura Ștefănuț sunt, oficial, împreună. Anunțul a fost făcut de jurnalistă: Sunt într-o relație cu candidatul la primărie

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
29/01/2020, 15:05
Vlad Voiculescu și Laura Ștefănuț sunt, oficial, împreună. Anunțul a fost făcut de jurnalistă: Sunt într-o relație cu candidatul la primărie
Vlad Voiculescu și Laura Ștefănuț sunt, oficial, împreună. Sursa foto: Hepta

Laura Ștefănuț, jurnalist în cadrul cotidianului Libertatea, a declarat pe o rețea de socializare că este într-o relație cu Vlad Voiculescu, candidat din partea Plus la Primăria Capitalei.

Postarea care dă de gol relața dintre Vlad Voiculescu și Laura Ștefănuț

„Acum câteva zile am fost semnată în Libertatea ca “fostă jurnalistă”. Motivele țin de viața personală. Cred că atunci când îți asumi niște meserii menite să fie în interes public, ca jurnalismul sau politica, oamenii se așteaptă, pe bună dreptate, la mai multă transparență în ceea ce privește viața personală” începe postarea pe Facebook jurnalista.

Tânăra spune că a decis să se retragă din investigații jurnalistice și să se decide doar secțiunii de opinii.

„Momentan, am hotărât să mă retrag din investigații jurnalistice și să scriu pe secțiunea de Opinii. Fiindcă sunt într-o relație cu candidatul la primărie Vlad Voiculescu.

Nu am nicio funcție în campania/partidul lui și nici nu am luat vreun ban de la PLUS, dar am luat parte la discuții privind campania, am recomandat experți cu CV-uri impecabile, de care ar trebui să fim cu toții mândri, am contribuit la câteva subiecte care m-au preocupat de-a lungul carierei, cum ar fi mediul și probleme care privesc femeile.

Contribuția mea se poate încadra la “consultanță”. Mai mult, împărtășim aceeași casă.”, mărturisește tânăra într-o postare pe Facebook.

Relația dintre Vlad Voiculescu și Laura Ștefănuț, pe primul loc

Jurnalista mai scrie că, potrivit codului deontologic al jurnalistului, „pentru a evita conflictele de interese, se recomandă ca jurnalistul să nu fie membru al vreunui partid politic”. Centrul pentru Jurnalism Independent spune că “jurnalismul și activitatea politică sunt două meserii incompatibile”.

Acesta se pare că este motivul pentru care tânăra a decis să nu se mai ocupe de investigații, pentru a evita orice posibil conflict de interese. Astfel, Laura Ștefănuț a decis să scrie doar opinii pentru ziarul la care lucrează.

„La modul sincer vă spun că nu am vreun plan, nu am mari ambiții, cum niciodată nu am avut. În toată viața adultă am încercat să fiu deschisă la schimbare, am încercat să înțeleg lumea din jur și să-mi fac cât mai bine meseria. 

M-am considerat extrem de norocoasă că am practicat jurnalismul, că am ajuns să fac documentar pentru televiziunea ARTE, că am lucrat pe investigații pentru televiziunea publică germană, că am scris pentru Reuters, că am colaborat cu mulți dintre cei mai buni jurnaliști români, ca am luat parte la școala de jurnalism care a fost Casa Jurnalistului”, a mai scris Laura Ștefănuț în postarea de pe Facebook.

La scurt timp după ce a postat mesajul, Vlad Voiculescu, iubitul ei și candidatul la Primăria Capitalei, a reacționat cu un „love” la textul redat mai sus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×