Virusul mortal a ajuns și în Franța! Doi bărbați care au călătorit în China, purtători de coronavirus

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
25/01/2020, 08:33
Virusul mortal a ajuns și în Franța! Doi bărbați care au călătorit în China, purtători de coronavirus
Virusul mortal din China a ajuns și în Franța. Sursa foto: unica.md

Virusul ucigaș a ajuns și în Franța! Doi francezi care au călătorit în China au fost depistați cu virusul coronavirus. Aceștia sunt în țară din luna ianuarie și au intrat în contact cu zeci și zeci de persoane, deja, avertizează autoritățile franceze.

Virusul mortal din China a ajuns și în Franța

Anunțul a venit chiar din partea ministrului Sănătății din Franța, Agnès Buzyn, conform cotidianului Le Figaro. „Avem astăzi primele cazuri europene, posibil pentru că am pus la punct testul foarte rapid şi suntem capabili să le identificăm”, a declarat ministrul francez al Sănătăţii.

Cele două cazuri sunt în orașul Bordeaux și în capitala Paris. „Pacientul din Bordeaux are 48 de ani, a revenit din China, a trecut prin oraşul Wuhan, a avut primele simptome pe 23 ianuarie. A avut contact cu zeci de persoane de când a revenit în Franţa”, a declarat Agnès Buzyn.

”Probabil că există şi alte cazuri de infecţii în Europa”

Despre pacientul din Paris nu se cunosc detalii. „Ştim că a fost în China, dar nu ştim dacă a fost în oraşul Wuhan”, a precizat ministrul francez al Sănătăţii, citat de Mediafax.

„Suntem pe cale de a reconstitui istoricul acestor pacienţi pozitivi pentru a contacta persoanele cu care s-au intersectat”, a explicat ministrul, subliniind că perioada de incubaţie este probabil „în jur de şapte zile, între două şi 12 zile. Probabil că există şi alte cazuri de infecţii în Europa”, a subliniat Agnès Buzyn.

Conform celui mai recent bilanţ anunţat de autorităţile chineze, 26 de persoane au murit din cauza virusului apărut în oraşul Wuhan. În total, au fost confirmate 830 de cazuri în China.

În momentul de faţă, cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în China, Japonia, Coreea de Sud, Filipine, Vietnam, Taiwan, Thailanda, Arabia Saudită, Singapore, Statele Unite, precum şi în teritoriile chineze Hong Kong şi Macao.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×