Viorica Dăncilă, vizită surpriză în Israel. Premierul a purtat culoarea preferată. GALERIE FOTO

Raluca Ogaru   
în Stiri de ultima ora
18/01/2019, 15:47
Viorica Dăncilă, vizită surpriză în Israel. Premierul a purtat culoarea preferată. GALERIE FOTO GALERIE FOTO
Premierul României a purtat culoarea preferată în Israel, în timpul unei vizite surpriză

Premierul României Viorica Dăncilă a efectuat în cursul zilei de vineri, 18 ianuarie, o vizită de lucru în Israel. Aceasta nu a fost anunțată oficial, înainte de plecare șefului Executivului, fiind notificată apoi printr-un comunicat oficial din partea aparatului de presă al instituției. În timpul vizitei din Israel, premierul a purtat o ținută în culoarea sa preferată, abordată în mai multe nuanțe de-a lungul timpului (VEZI IMAGINILE ÎN GALERIA FOTO).

”Aflată într-o vizită de lucru în Israel, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi, 18 ianuarie 2018, o întrevedere cu prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu. Cei doi înalți oficiali au salutat relațiile excelente dintre cele două țări, fapt reflectat și de frecvența contactelor bilaterale la nivel înalt. În acest sens, s-a discutat și despre organizarea, în prima parte a acestui an, a ședinței comune a celor două guverne.”, se arată în comunicatul oficial.

Viorica Dăncilă și Benjamin Netanyahu s-au întâlnit din nou, în cadrul unei vizite în Israel
Viorica Dăncilă și Benjamin Netanyahu s-au întâlnit din nou, în cadrul unei vizite în Israel

Premierul Viorica Dăncilă, în Israel

În timpul vizitei din Israel, Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu omologul său israelian, Benjamin Netanyahu. Cei doi oficiali au discutat despre interesele comune ale celor două țări, în domenii precum cooperarea strategică, medicina, securitatea cibernetică și cercetarea și inovarea, după cum se arată în continuarea comunicatului emis de Guvern.

”Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reconfirmat interesul României pentru consolidarea și aprofundarea relațiilor cu Statul Israel în domeniul cooperării strategice, securitate cibernetică și energetică, medicină, cercetare și inovare. De asemenea, cei doi premieri și-au exprimat satisfacția pentru avansarea negocierilor în vederea încheierii Parteneriatului România-Israel în domeniul noilor tehnologii, de manieră să stimuleze interesul reciproc al comunităților de afaceri din cele două țări, astfel încât să fie fructificate potențialele economice bilaterale. A fost subliniată, de asemenea, importanța consolidării relațiilor în domenii precum sănătate, turism și educație. În continuare, au fost discutate posibilele modalități de cooperare dintre România și Israel, inclusiv din perspectiva deținerii de către țara noastră a Președinției Consiliului Uniunii Europene. Totodată, cei doi premieri, au avut un schimb de opinii cu privire la aspecte legate de situația internațională actuală”, se mai arată în comunicat.

Viorica Dăncilă, întruniri cu premierul Netanyahu

Premierul Viorica Dăncilă și Benjamin Netanyahu au avut mai multe întrevederi în ultima perioadă. Cei doi s-au întâlnit ultima oară la Varna, în luna noiembrie a anului care tocmai s-a încheiat.

Ultima vizită oficială în Israel a Vioricăi Dăncilă s-a înregistrat în data de 25 aprilie 2018. ”Sperăm să opriți evoluțiile împotriva Israelului din cadrul UE și, de asemenea, să vă mutați ambasada la Ierusalim”, i-ar fi transmis omologul israelian premierului României.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×