Viorica Dăncilă: Nu știu dacă aș semna o acuzație de înaltă trădare la adresa lui Klaus Iohannis

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
31/12/2018, 09:57
Viorica Dăncilă: Nu știu dacă aș semna o acuzație de înaltă trădare la adresa lui Klaus Iohannis GALERIE FOTO
Viorica Dăncilă nu l-ar acuza pe Klaus Iohannis de înaltă trădare

Viorica Dăncilă nu este pregătită să-l acuze pe președintele Klaus Iohannis de înaltă trădare. Premierul a spus că a trecut o dată prin această experiență și pentru încă una similară ar ezita serios.“Nu stiu dacă aș semna o cerere de acuzare a preşedintelui pentru înaltă trădare. Cred că trebuie făcută o analiză”, a afirmat Viorica Dăncilă duminică, într-un interviu pentru Antena 3.

Primul ministru a spus că acțiunile din ultima vreme ale lui Klaus Iohannis fac rău României. „Anumite lucruri pe care le-a făcut președintele nu sunt bune pentru România. O să dau un exemplu, atâta timp cât nu am avut doi miniștri pe două domenii, a fost această tergiversare. Nu a fost benefic pentru România. El trebuie să facă tot ce e mai bum pentru țara lui, a fost ales de români pentru a susține România. Nu știu dacă aș semna această cerere de înaltă trădare, și eu am avut această acuzație. Și știu cât de neplăcut a fost pentru mine și să le pot explica partenerilor strategici.”, a spus Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă nu ar semna o acuzație de înaltă trădare la adresa lui Klaus Iohannis: „Nu este un adversar pentru mine”

Viorica Dăncilă a dat explicații cu privire la aceste tensiuni dintre Guvern și președintele Iohannis, pe care nu îl consideră un inamic. „Nu l-am văzut adversar. Ca să fii adversar, trebuie să mergi într-o luptă, eu nu am o lupta cu președintele Iohannis.”, a spus premierul, care nu este de acord cu implicarea președintelui din ultima vreme și cere partidului să intervină. „Vedem ce măsuri vom lua. Nu putem lăsa preşedintele să îşi încalce atribuţiile. Premierul este responsabil pentru formarea guvernului, îşi aduce miniştrii care pot aduce plus valoare. Dacă lăsăm preşedintele cu ce ministru e de acord, avem surpriza să spună că desemnează el un ministru ca să fie şi acceptat”, a declarat Viorica Dăncilă la Antena 3.

Klaus Iohannis, alături de Viorica Dăncilă, la o ședintă de Guvern

Premierul și președintele s-au contrat în ultima vreme și pe tema decretului semnat de Klaus Iohannis privind numirea Șefului de Stat Major al Armatei Române. Președintele i-a prelungit mandatul celui care este deja în această funcție, generalul Nicolae Ciucă. El a respins astfel propunerea PSD-ului, care îl numise pe generalul Dumitru Scarlat pentru acest post. Premierul a reacționat imediat! Președintele nu are atribuția de a prelungi mandatul șefului Statului Major. Se face numai la propunerea ministrului Apărării, iar în ședința de azi nu a fost discutată prelungire”, a spus Viorica Dăncilă, după ce Klaus Iohannis a semnat decretul.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×