Viorica Dăncilă îi acuză pe liberali că vor să închidă spitale! „Nu se pliază pe realitatea din România”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
31/10/2019, 14:35
Viorica Dăncilă îi acuză pe liberali că vor să închidă spitale! „Nu se pliază pe realitatea din România” GALERIE FOTO
Viorica Dăncilă trage un semnal de alarmă în privința programului de guvernare al PNL-ului. Sursa foto - facebook

Viorica Dăncilă îi acuză pe liberali că vor să închidă spitale! Candidata Partidului Social Democrat la alegerile prezidențiale susține că o eventuală comasare a unităților medicale ar duce în mod firesc și la închiderea lor, fapt care nu se pliază pe realitatea din România. În opinia premierului demis un eventual pacient trebuie să ajungă în cel mai scurt timp la un spital, nu să umble pe drumuri și că caute o unitate deschisă.

Viorica Dăncilă îi acuză pe liberali că vor să închidă spitale!

Dăncilă spune că nu este adepta închiderii respectivelor spitale, ci mai degrabă ar vrea modernizarea lor. Mai mult de atât, președintele PSD își dorește ca doctorii să rămână în țară. „Nu sunt adepta închiderii spitalelor, sub nicio formă! Am avut o perioadă în care au fost închise spitale, şcoli, s-a scris o filă neagră pentru medicină, pentru oameni. Eu sunt adepta modernizării spitalelor, dotării lor cu aparatură performantă şi rămânerii medicilor în ţară.

Cred că în această direcţie am şi acţionat, pentru că dincolo de cuvinte, de ceea ce îţi propui, contează faptele, iar după cum aţi putut observa, noi ne-am ocupat de salarizarea personalului medical, pentru că trebuie să recunoaştem profesionalismul cadrelor medicale, şi, în acelaşi timp, de dotarea spitalelor cu aparatură, de modernizarea spitalelor, în niciun caz de închiderea lor”, a precizat Dăncilă.

„Nu se pliază pe realitatea din România”

Pentru Viorica Dăncilă lucrurile sunt cât se poate de clare – programul de guvernare al liberalilor nu este unul care să genereze succes. „Nu trebuie să ne întoarcem în acea perioadă, iar ceea ce s-a preconizat acum prin programul de guvernare al PNL nu face decât să tragă un semnal de alarmă. Mă refer la comasarea spitalelor, care bineînţeles că va însemna închiderea spitalelor.

Eu cred că oamenii au nevoie în propria ţară să ştie că pot ajunge într-un timp foarte scurt la primul spital. Unii au nevoie de intervenţii rapide, medicii trebuie să rămână în ţară în spitalele noastre cât mai multe şi modernizate, iar această solicitare a programului de guvernare al PNL nu este una care să se plieze pe realitatea din România”, a mai spus Viorica Dăncilă.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×