Viorica Dăncilă i-a răspuns lui Klaus Iohannis! Cum l-a sfidat premierul pe preşedinte

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
18/12/2018, 13:32
Viorica Dăncilă i-a răspuns lui Klaus Iohannis! Cum l-a sfidat premierul pe preşedinte GALERIE FOTO
Viorica Dăncilă i-a răspuns lui Klaus Iohannis printr-o scrisoare deschisă

Viorica Dăncilă a transmis o scrisoare deschisă către preşedintele României, Klaus Iohannis, după solicitarea acestuia de a participa la şedinţele de Guvern. Premierul l-a sfidat pe Iohannis şi i-a răspuns că îl va invita atunci când va considera că este necesară participarea acestuia.

Mai mult, Viorica Dăncilă a ţinut să-l informeze pe preşedinte că în cazul comunicării agendei de lucru a Guvernului aceasta poate fi citită de pe site-ul oficial, Redăm conţinutul integrm al scrisorii premierului României:

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Viorica Dăncilă i-a răspuns lui Klaus Iohannis

„Domnului Klaus Werner Iohannis, Președintele României, Am luat notă cu satisfacție de declarațiile dumneavoastră recente prin care admiteți, în sfârșit, că este necesar să colaborăm pentru România. De asemenea, salut faptul că ați răspuns apelului meu de colaborare politică pentru asigurarea, de către România, a unei bune președinții a Consiliului Uniunii Europene.

Referitor la solicitarea dumneavoastră, prin care invocați prerogativele conferite de art.87 din Constituția României, privind primirea agendei de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului, vă informez că Guvernul României transmite, de fiecare dată, pe site-ul propriu, agenda de lucru a ședințelor Guvernului, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum și documentele însoțitoare respective, documente ce pot fi consultate de orice persoană.”

Klaus Iohannis, alături de Viorica Dăncilă
Klaus Iohannis, alături de Viorica Dăncilă

„În cazul în care pe agenda ședinței Guvernului vor fi proiecte de acte normative referitoare la “probleme de interes național privind politica externă, apărarea țării, asigurarea ordinii publice”, în conformitate cu textul constituțional invocat, vă vom semnala acest lucru și vă asigur de toată deschiderea în situația în care veți decide să participați la ședința de Guvern.

De asemenea, în cazurile subsumate de textul constituțional sintagmei ”alte situații”, caz în care este la latitudinea prim-ministrului invitarea Președintelui României (”Președintele României poate lua parte la ședințele Guvernului (…) la cererea primului ministru, în alte situații”), vă voi adresa, cu celeritate, invitația de a participa la ședința de Guvern, dacă voi considera necesară participarea dumneavoastră.

În încheiere, vă asigur, domnule președinte, de cunoașterea, de către Guvernul României, a obligației de loialitate constituțională care impune, deopotrivă Guvernului și Președintelui României, precum și oricărei autorități publice, respectarea competențelor constituționale, fără asumarea unor prerogative care excedează cadrului constituțional și legal”, a transmis Viorica Dăncilă.

Închide ×