Viorica Dăncilă, despre Laura Codruța Kovesi la procuratura europeană: „Dacă se adeverește, ce facem noi, ca țară, ca imagine?”

Catalin Nae    Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
25/07/2019, 09:37
Viorica Dăncilă, despre Laura Codruța Kovesi la procuratura europeană: „Dacă se adeverește, ce facem noi, ca țară, ca imagine?”
Dăncilă a spus de ce nu o susține pe Kovesi. Sursa foto: NEW Money, Digi 24

Viorica Dăncilă a explicat aseară la Digi 24 de ce nu o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror european. Premierul a spus că fosta șefă a procurorilor DNA este cercetată deocamdată într-un dosar penal și nu o susține pentru că riscă să se adeverească acuzațiile care i se aduc.

Viorica Dăncilă a explicat de ce nu o susține, deocamdată, pe Laura Codruța Kovesi

Ba mai mult, Dăncilă a făcut o paralelă cu numirea la CNAS a lui Vasile Ciurchea, schimbat din funcție tot din cauze penale. Dăncilă spune că asupra doamnei Kovesi planează mai multe suspiciuni privind modul în care și-a desfășurat activitatea pe vremea când era șefa DNA. Liderul PSD a spus că nu are nimic personal împotriva fostului procuror general al României, ci pur și simplu vrea să fie precaută.

„Nu o cunosc pe doamna Laura Codruţa Kovesi. Mai mult, întotdeauna am dat dovadă de solidaritate cu femeile şi le-am susţinut. Dar planează anumite lucruri asupra doamnei Laura Codruţa Kovesi. A plecat din procuror general al DNA nu că a vrut dumneaei. Pentru că a existat un raport care a impus eliberarea din funcţie”, a declarat Viorica Dăncilă la Digi 24.

dancila nu o sustine pe kovesi
Laura Codruța Kovesi este cercetată penal în dosarul extrădării lui Nicolae Popa. Sursa foto: The Economist

Dăncilă susține că numirea lui Kovesi ca procuror european va afecta imaginea României

Premierul României a spus că Laura Codruța Kovesi ar trebui să își rezolve problemele în instanță și apoi poate să candideze pentru orice funcție dorește. Mai mult, Dăncilă l-a întrebat pe Prelipceanu, în cadrul interviului de la Digi 24 de ce se face o diferență între persoanele cu dosare penale și de ce, dacă justiția va lămuri situația lui Ciurchea de la CNAS, nu poate face același lucru și în cazul Codruței Kovesi.

„Vă întreb un lucru și nu-mi doresc să se întâmple așa ceva: este numită doamna Codruța Kovesi și dacă una din acuzațiile la adresa ei se adeverește? Ce vom face noi, ca țară? Mă gândesc la imaginea noastră ca țară. Pentru mine este importantă imaginea de țară”, a declarat aseară Viorica Dăncilă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×