Viorica Dăncilă a dezvăluit cu cine vrea PSD să facă alianță la alegerile din toamnă!

Catalin Nae    Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
25/07/2019, 09:07
Viorica Dăncilă a dezvăluit cu cine vrea PSD să facă alianță la alegerile din toamnă! GALERIE FOTO
Viorica Dancila nu excude o alianta cu Pro Romania

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, nu exclude o eventuală intrare la guvernare a partidului Pro România, condus de fostul social-democrat Victor Ponta. Viorica Dăncilă a precizat că nu a discutat acest lucru cu Victor Ponta cu care a vorbit doar despre alegerile prezidențiale din noiembrie.

Viorica Dăncilă nu excude o alianță cu partidului lui Victor Ponta, Pro Romania

Liderul PSD, care și-a anunțat deja intenția de a reprezenta partidul la alegerile prezidențiale din toamnă, vrea cât mai multă susținere, așa că a precizat că va discuta subiectul cooptării la guvernare și a altor formațiuni politice, în perioada următoare.

Chiar dacă Viorica Dăncilă a spus că a avut discuții cu Victor Ponta pentru susținerea candidatului PSD la alegerile prezidențiale, nu și intrarea la guvernare, cele două subiecte se întrepătrund. Luni, în presă a apărut informația potrivit căreia președintele PSD i-ar fi oferit lui Victor Ponta două ministere în Guvernul PSD, pe care ar urma să le primească la toamnă, în septembrie, când pesediștii vor să facă o restructurare guvernamentală.

Viorica Dancila nu excude o alianta cu Pro Romania
Viorica Dancila nu excude o alianta cu Pro Romania. Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, si-a anuntat si el candidatura, dezamagit de decizia PSD de a avea propriul candidat

Viorica Dăncilă ar vrea susținerea ALDE, însă partidul are propriul candidat la prezidențiale

În schimbul intrării la guvernare, partidul lui Ponta ar trebui să o susțină pe Viorica Dăncilă la alegerile prezidențiale. Deocamdată, Victor Ponta ar fi refuzat oferta premierului Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă a evitat să dea un răspuns la întrebarea dacă poate PSD să intre în turul al doilea fără ajutorul ALDE și Pro România: „Bineînțeles că un sprijin din partea ALDE și Pro România este un sprijin important, pentru că fiecare aduce un aport. Dar PSD este hotărât să meargă în aceste alegeri și nu numai să intre în turul doi, ci să le câștige”, potrivit digi24.ro.

Dăncilă a răspuns că „nu a eșuat nicio negociere” cu ALDE, ci a fost „un început de discuții”. În plus, șefa Guvernului nu crede că ALDE va ieși de la guvernare: „Nu cred că ALDE va ieși de la guvernare, sunt oameni responsabili”, a spus Dăncilă.

De partea cealaltă, conducerea ALDE s-a declarat foarte dezamăgită de decizia PSD de a avea propriul candidat la alegerile prezidențiale și l-a desemnat pe președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, să reprezinte partidul la alegerile pentru Palatul Cotroceni.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×