Viorica Dăncilă, cină cu Antonio Tajani, președintele Parlamentului European! Ce i-a transmis premierul

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
15/01/2019, 17:38
Viorica Dăncilă, cină cu Antonio Tajani, președintele Parlamentului European! Ce i-a transmis premierul
Viorica Dăncilă, cină cu Antonio Tajani. Ce mesaj i-a transmis?

Premierul Viorica Dăncilă, i-a transmis lui Antonio Tajani, președintele Parlamentului European, la o cină, că dorește ca România să avanseze numeroase dosare legislative. Toate acestea sperând să fie posibile încă din prima parte a mandatului Președenției Consiliului UE, conform Guvernului. Șeful Executivului a fost prezent, în cadrul vizitei la Strasbourg, la o cină oficială oferită de președintele PE, Antonio Tajani, a anunțat Guvernul, într-un comunicat de presă emis în cursul zilei de marți, MEDIAFAX.

„În alocuţiunea sa, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani a urat succes Preşedinţiei României a Consiliului UE, prima preşedinţie de la aderare, și a exprimat deschiderea sa și a Parlamentului European pentru a lucra și coopera strâns, în vederea închiderii dosarelor legislative”, potrivit sursei citate.

Viorica Dăncilă, cină cu Antonio Tajani. Ce i-a transmis premierul României

Viorica Dăncilă a cinat alături de Antonio Tajani, președintele Parlamentului European, moment de care a profitat, astfel că i-a spus ceea ce dorește. Premierul României vrea ca numeroase dosare egislative să avanseze în prima parte a mandatuluui Președenției Cosiliului UE.

Viorica Dăncilă și Antonio Tajani
Viorica Dăncilă și Antonio Tajani

Viorica Dăncilă, întâlnire cu Antonio Tajani, președintele Parlamentului European

Premierul României a discutat cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, cu ajutorul unui translator, cu toate că în CV-ul său este precizat faptul că vorbește foarte bine limba franceză și engleză. „În zilele noastre interpreţii se mai folosesc la întâlniri cu politicieni din China, Vietnam sau Iran, dar nu se mai folosesc la întâlnirile între europeni. Cu o singură excepţie. Preşedintele Parlamentului European vorbeşte fluent italiană, spaniolă, engleză şi franceză. Toate acestea nu i-au fost suficiente pentru a se înţelege cu Viorica Dăncilă“, a scris Siegfried Mureşan în mediul online.

Viorica Dăncilă și Antonio Tajani
Viorica Dăncilă și Antonio Tajani

Un comunicat de presă al Guvernului informează că premierul României și președintele Parlamentul European au discutat, la întâlnirea lor, reformele din domeniul justiției relaizate în România. „Totodată, cei doi oficiali au purtat o discuţie constructivă referitoare la reformele din domeniul justiţiei realizate în România. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reafirmat că modificările aduse legilor justiţiei urmăresc alinierea la legislaţia europeană şi s-au efectuat în deplină transparenţă şi în dialog cu partenerii europeni, inclusiv cu Comisia de la Veneţia. În context, premierul şi-a reafirmat deschiderea pentru continuarea dialogului cu această instituţie. De asemenea, şeful executivului a adus în discuţie subiectul protocoalelor secrete dintre serviciile de informaţii şi diferite instituţii judiciare din România, arătând că pentru Guvernul României, respectarea drepturilor cetăţenilor este o preocupare constantă“, arată comunicatul citat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×