Cum au reacționat șefii Orange România, după amenda de 14 milioane de euro dată de Consiliul Concurenței

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
09/01/2019, 14:49
Cum au reacționat șefii Orange România, după amenda de 14 milioane de euro dată de Consiliul Concurenței GALERIE FOTO
Șefii companiei Orange România au spus că vor contesta sancțiunea

Orange România a reacționat după amenda record de 14 milioane de euro, primită de la Consiliul Concurenței. Șefii companiei au spus că vor contesta sancțiunea. Cei de la Orange spun că prin măsura de limitare a companiei Simplus Invest SRL au încercat să stopeze „practici comerciale înșelătoare”.

„Orange România a fost sancţionată de către Consiliul Concurenţei pentru reacţia legitimă şi justificată de a stopa practicile comerciale înşelătoare ale unui furnizor de servicii. Reamintim că demersurile de stopare a comportamentelor frauduloase reprezintă o practică recomandată şi aplicată în România şi la nivel european”, au spus într-un comunicat, reprezentanții companiei, după amenda de 14 milioane de euro, dată de Consiliul Concurenței.

Ce spun șefii de la Orange România despre amenda de 14 milioane de euro. „Orange va contesta prin toate mijloacele legale această sancţiune”

Șefii Orange au anunțat că vor folosi toate mijloacele legale pentru contestarea sancțiunii. Potrivit acestora amenda de 14 milioane de euro dată de Consiliul Concurenței, nu ar avea un temei legal. „Respectul pentru client şi lege sunt principii fundamentale ale activităţii Orange. Suntem hotărâţi să ne protejam în mod legal clienţii ori de câte ori interesele acestora vor fi afectate. Orange va folosi toate mijloacele legale pentru a contesta această sancţiune”, se arată în comunicatul Orange România. Clienții nu vor avea însă de suferit.

Șefii Orange au anunțat că vor folosi toate mijloacele legale pentru contestarea amenzii de aproximativ 14 milioane de euro

Consiliul Concurenţei a anunţat, marţi, că a sancţionat Orange România cu o amendă în valoare de 64,9 milioane de lei (aproximativ 14 milioane de euro). Autoritatea de concurenţă a constatat că, în perioada 2011 – 2015, operatorul de telefonie a limitat accesul companiei Simplus Invest SRL la reţeaua sa de telefonie mobilă, blocându-i activitatea. „Companiile mari, care deţin poziţii dominante, trebuie să aibă un comportament nediscriminatoriu faţă de partenerii lor şi să creeze proceduri clare, transparente şi rezonabile pentru situaţiile ce justifică o limitare a accesului la reţeaua sa”, a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×