Viorica Dăncilă, acuze dure! ”Dacă Volkswagen nu ne alege pe noi e din cauză că a căzut Guvernul”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
17/10/2019, 12:41
Viorica Dăncilă, acuze dure! ”Dacă Volkswagen nu ne alege pe noi e din cauză că a căzut Guvernul” GALERIE FOTO
Viorica Dăncilă dă vina pe opoziție dacă Volkswagen alege Bulgaria. Sursa foto - facebook

Viorica Dăncilă a lansat mai multe acuze dure la adresa opozanților săi din politică. Totul a venit ca reacție după ce Volkswagen a renunţat la a deschide o nouă fabrică în Turcia, și vrea să aleagă acum între România şi Bulgaria. Președintele PSD spune că dacă nu vom fi noi preferați, atunci lucrul acesta se întâmplă din cauza instabilităţii politice şi a lipsei de predictibilitate date de căderea Guvernului.

Viorica Dăncilă, acuze dure!

„În rest, acum avem o mare problemă, faptul că nu avem stabilitate, asta înseamnă lipsă de predictibilitate. Dărâmarea Guvernului s-ar putea să fie unul din motivele…”, a afirmat Dăncilă laTVR. „Noi am… inclusiv eu am discutat cu Volkswagen-ul, cu conducerea. Radu Oprea, ministrul pentru Comerţ, Antreprenoriat şi IMM-uri a fost în Germania, s-a întâlnit cu cei de acolo, am arătat care sunt avantajele pentru a veni la noi în ţară.

Astăzi s-a reluat discuţia pentru a aduce în ţară, pentru a câştiga în această competiţie”, a mai spus Dăncilă care crede că România poate să ofere oricând mai mult decât o face vecina Bulgaria. „Şi noi oferim facilităţi, ne dorim investitori în ţară. În rest, acum avem  o mare problemă, faptul că nu avem stabilitate, asta înseamnă lipsă de predictibilitate. Dărâmarea Guvernului s-ar putea să fie unul din motivele…”, a continuat fostul premier

Viorica Dăncilă, acuze dure! Dăncilă
Viorica Dăncilă spune că se discută de zor cu Volkswagen pentru venirea în România. Sursa foto – facebook

”Dacă Volkswagen nu ne alege pe noi e din cauză că a căzut Guvernul”

Ministrul Ştefan-Radu Oprea a fost cel care a anunţat că Guvernul Dăncilă a reluat discuţiile cu Grupul Volkswagen pentru a aduce investiţia în România. Trebuie specificat că Bulgaria propune un amplasament în zona unei foste oţelării de lângă capitala Sofia, dar zona are nevoie de acţiuni de decontaminare. Cu toate acestea bulgarii spun că acest lucru se poate face fără probleme. 18 luni ar putea dura adaptarea terenului şi construirea uzinei în Bulgaria.

Premierul Boyko Borisov sublinia în urmă cu doar câteva luni că există deja o reţea de furnizori de componente auto de care VW se poate folosi şi cu siguranţă germanii vor convinge noi companii din industrie să producă pentru ei în Bulgaria. Vă reamintim că Bulgaria a atras mai multe investiţii auto în ultimul deceniu şi acum are 250 de companii, 65.000 de angajaţi şi o cifră anuală de afaceri de 5,5 miliarde euro în domeniu. Mai mult de atât, Bulgaria are 800 km de autostrăzi, patru aeroporturi mari, dar și două porturi importante, ceea ce face ca șansele României să fie destul de mici.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×