Viorica Dăncilă a trimis Corpul de Control la Ministerul Transporturilor și Tarom

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
18/10/2019, 11:56
Viorica Dăncilă a trimis Corpul de Control la Ministerul Transporturilor și Tarom GALERIE FOTO
Viorica Dăncilă vrea să facă lumină în concedierea directorului general Tarom. Sursa foto - facebook

Premierul demis Viorica Dăncilă a trimis Corpul de Control la Ministerul Transporturilor și Tarom. Aceasta a decis începerea unei acțiuni de control la cele două instituții ”în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media”. Conform unui comunicat emis de reprezentanții Executivului, acțiunea de control vizează activitatea din perioada 1 ianuarie 2019-prezent și are mai multe obiective.

Viorica Dăncilă a trimis Corpul de Control la Ministerul Transporturilor și Tarom

Verificarea respectării prevederilor legale privind regulile de guvernanță corporativă la nivelul TAROM SA, verificarea respectării prevederilor legale privind operarea aeronavelor din flota TAROM SA și verificarea modului de îndeplinire, de către Ministerul Transporturilor, a drepturilor și obligațiilor ce decurg din calitatea de acționar la TAROM SA. sunt lucrurile pe care cei din Corpul de Control urmează să le facă.

”Am dispus de urgență efectuarea acestui control care să clarifice aspectele grave semnalate în mass-media. Este imperativ să fie stabilit adevărul și să ne asigurăm că au fost respectate prevederile legale. În cazul în care instituțiile abilitate vor constata încălcarea legii, cei vinovați trebuie sancționați”, a spus premierul Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a trimis Corpul de Control la Ministerul Transporturilor și Tarom. Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă la puține momente după ce moțiunea de cenzură a trecut. Sursa foto – facebook

Scandal între fostul director Tarom și ministrul demis de la transporturi

Vă reamintim că decizia luată de Viorica Dăncilă vine la scurt timp după ce fosta directoare a companiei Tarom a dezvăluit că şi-a pierdut funcţia pentru că a îndrăznit să îl înfrunte pe ministrul demis al Transporturilor, care i-a cerut un lucru de nepermis şi fără precedent. Concret, Mădălina Mezei, revocată din funcţia de director general al Tarom, a declarat că Răzvan Cuc, i-a cerut să ţină avioanele companiei la sol, inventând probleme tehnice, pentru ca parlamentarii să nu ajungă la votul moţiunii de cenzură.

Cuc a afirmat, pe Facebook, că „minciunile pe care le aruncă acum pe piaţă, crezând că cineva ar putea să-i securizeze poziţia de director general, nu au nicio acoperire. Dacă cineva i-ar fi cerut aşa ceva, ar fi trebuit să iasă public, atunci, şi să spună lucrurilor pe nume”, a susţinut Cuc.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×