Viorel Hrebenciuc și Gheorghe Ștefan, condamnați la închisoare în dosarul licenței Giga TV

Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
24/12/2019, 09:45
Viorel Hrebenciuc și Gheorghe Ștefan, condamnați la închisoare în dosarul licenței Giga TV
Fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc, condamnat la închisoare foto:hepta.ro

Viorel Hrebenciuc a primit o condamnare de 3 ani de închisoare într-un dosar de trafic de influență pe lânga conducere a CNA. Tot în același dosar, Gheorghe Ștefan a fost condamnat la 3 ani și 9 luni de pușcărie. Hotărârile nu sunt definitive.

Viorel Hrebenciuc, condamnat în dosarul Giga TV

De asemenea, fosta șefă a Consiliului Național al audiovizualului, Laura Georgescu, a primit 4 ani de închisoare, iar Narcisa Iorga, membră a  CNA, a primit o condamnare de 3 ani de închisoare. Deciziile nu sunt definitive și pot fi atacate cu recurs.

Dosarul în care s-au dat aceste condamnări are la bază acordarea ilegală a licenței pentru postul TV Giga TV, o televiziune controlată de fostul primar din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan. Respectivul canal de televiziune a primit licență în 2011 și a funcționat până în anul 2013.

Hrebenciuc a mai avut probleme cu legea

Conform grilei aprobate de CNA, acesta urma să difuzeze programe producţie proprie (68%), producţii audiovizuale ale altor producători (29,71%) şi programe retransmise de la Trinitas TV (2,29%).

Grila Giga TV urma să cuprindă programe de informare (19,08%), programe educative, culturale, religioase (35,22%), filme (8%), programe de divertisment (20,70%) şi publicitate şi teleshopping (17%).

Viorel Hrebenciuc mai este cercetat și în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. Acesta primise anul trecut  2 ani de închisoare pentru trafic de influenţă.  Decizia a fost însă anulată de un complet de judecători în luna noiembrie a acestui an, iar procesul se va relua de la zero.

Hotărârea vine ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale de rejudecare a dosarelor de corupţie. De menționat că fostul lider al PSD își recunoscuse faptele pentru care fusese condamnat inițial.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×