Viorel Hrebenciuc și Gheorghe Ștefan, condamnați la închisoare în dosarul licenței Giga TV

Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
24/12/2019, 09:45
Viorel Hrebenciuc și Gheorghe Ștefan, condamnați la închisoare în dosarul licenței Giga TV
Fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc, condamnat la închisoare foto:hepta.ro

Viorel Hrebenciuc a primit o condamnare de 3 ani de închisoare într-un dosar de trafic de influență pe lânga conducere a CNA. Tot în același dosar, Gheorghe Ștefan a fost condamnat la 3 ani și 9 luni de pușcărie. Hotărârile nu sunt definitive.

Viorel Hrebenciuc, condamnat în dosarul Giga TV

De asemenea, fosta șefă a Consiliului Național al audiovizualului, Laura Georgescu, a primit 4 ani de închisoare, iar Narcisa Iorga, membră a  CNA, a primit o condamnare de 3 ani de închisoare. Deciziile nu sunt definitive și pot fi atacate cu recurs.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Dosarul în care s-au dat aceste condamnări are la bază acordarea ilegală a licenței pentru postul TV Giga TV, o televiziune controlată de fostul primar din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan. Respectivul canal de televiziune a primit licență în 2011 și a funcționat până în anul 2013.

Hrebenciuc a mai avut probleme cu legea

Conform grilei aprobate de CNA, acesta urma să difuzeze programe producţie proprie (68%), producţii audiovizuale ale altor producători (29,71%) şi programe retransmise de la Trinitas TV (2,29%).

Grila Giga TV urma să cuprindă programe de informare (19,08%), programe educative, culturale, religioase (35,22%), filme (8%), programe de divertisment (20,70%) şi publicitate şi teleshopping (17%).

Viorel Hrebenciuc mai este cercetat și în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. Acesta primise anul trecut  2 ani de închisoare pentru trafic de influenţă.  Decizia a fost însă anulată de un complet de judecători în luna noiembrie a acestui an, iar procesul se va relua de la zero.

Hotărârea vine ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale de rejudecare a dosarelor de corupţie. De menționat că fostul lider al PSD își recunoscuse faptele pentru care fusese condamnat inițial.

Închide ×