Violeta Alexandru, precizări legate de liftiera pe care a concediat-o! „Regret faptul că s-a ajuns aici. Cred că a venit momentul normalităţii şi al bunului simţ”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
02/02/2020, 15:35
Violeta Alexandru, precizări legate de liftiera pe care a concediat-o! „Regret faptul că s-a ajuns aici. Cred că a venit momentul normalităţii şi al bunului simţ” GALERIE FOTO
Victoria Violeta Alexandru, ministrul Muncii si Protectiei Sociale a explicat concedierea liftierei. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Violeta Alexandru, ministrul muncii a venit cu câteva precizări legate de liftiera pe care a concediat-o! Aceasta a transmis că odată expirat contractul cu firma la care femeia era salariată, nu a mai dorit prelungirea lui, dintr-un motiv cât se poate de simplu.

Violeta Alexandru, precizări legate de liftiera pe care a concediat-o!

‘Nu este necesar ca cineva să fie angajat pentru a apăsa pe buton”, a spus ministrul. „Regret că s-a ajuns în acest punct, însă în ceea ce mă priveşte lucrurile sunt foarte clare.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Doamna era prinsă într-un contract pe care Ministerul Muncii îl avea, este angajata unei societăţi comerciale care probabil că va lua cea mai bună decizie pentru domnia sa.

„Regret faptul că s-a ajuns aici”

În ceea ce mă priveşte – un om care încurajează munca, un om care ştie să-şi respecte angajaţii, un om care ştie să facă echipă cu toţi cei care vin să lucreze pentru eficienţă în sistemul public, nu am simţit nevoia ca acest contract să continue, el expirase, nu am simţit nevoia să-l prelungesc.

Pentru mine şi pentru angajaţii din minister nu este necesar ca cineva să fie angajat pentru a se apăsa pe buton. Am verificat la ISCIR, instituţia autorizată să comunice în ce măsură liftul are nevoie de însoţitor şi nu are nevoie de însoţitor.

Doamna avea un program limitat, nu era pe toată durata de lucru a unei zile, ca atare liftul oricum era folosit şi fără liftieră pentru că activitatea continua. (…) Regret faptul că s-a ajuns aici şi s-a creat impresia cu doamna sau că am ceva cu oamenii care muncesc serios”, a spus Violeta Alexandru la Parlament.

Violeta Alexandru susține că liftiera nu era angajată directă a ministerului şi s-a declarat convinsă că decizia cea mai potrivită va fi luată de firma la care aceasta lucrează. „Personal, nu am simţit nevoia continuării acestui contract pentru că nu am simţit nevoia ca cineva să apese pe buton, respectiv să ţină uşa deschisă atunci când vine ministrul sau când vrea să plece din cabinet.

Eu sunt un om normal, aşa am considerat că este bine şi nu am dorit să continui acest contract. (…) Nu am făcut restructurarea din minister cu gândul pe cine să dau afară şi pe cine nu.

Am făcut-o cu o judecată orientată către normalitate, eficienţă, supleţe, simplificare a relaţiei dintre oameni şi serviciile oferite de minister. Cred că a venit momentul normalităţii şi al bunului simţ.

Eu consider că atâta vreme cât liftul poate continua fără liftieră şi nu este nevoie de acest gen de servicii în minister am luat decizia pe care am luat-o fără să am niciun război personal cu doamna sau să fiu genul de om care să se răzbune pe cineva”, a mai spus ministrul Muncii.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×