Violeta Alexandru anunță noi probleme pentru pensionari. ”20% din cărțile de muncă sunt nescanate”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
28/01/2020, 20:19
Violeta Alexandru anunță noi probleme pentru pensionari.  ”20% din cărțile de muncă sunt nescanate”
carți de muncă nescanate. Sursa: adevarul.ro

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a anunţat pe rețeaua de socializare Facebook faptul că mai multe cărţi de muncă nu au fost înregistrate în sistem.

20% din cărțile de muncă, nescanate

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a ales la întâmplare o casă de pensii din România pentru a vedea cum stau lucrurile cu cărţile de muncă nescanate. Aceasta a constatat faptul că doar 80% din cărţile de munca au fost scanate.

„Am mers la firul ierbii, alegând, aleatoriu, Casa de Pensii Dâmbovița, pentru a vedea cum stau lucrurile cu aceste cărți de muncă nescanate, situație care îi poartă pe oameni pe drumuri pentru depunerea de adeverințe. Am terminat ședința la Cartel Alfa și am plecat, fără anunț, la Târgoviște.”

Scanarea cărților de muncă s-a făcut între 2006-2008

„În perioada 2006 – 2008, Casele de Pensii au scanat cărțile de muncă. Nu toate, se estimează un procent de 80%. Verific, la sânge, procentul.

Am cerut, desigur, explicații detaliate privind renunțarea, de către cei care au avut sarcină să facă scanarea, la obiectivul integrării tuturor informațiilor din Cărțile de muncă în sistem.

Pentru mine lucrurile sunt simple: sunt informații deținute de o instituție, oamenii nu mai au de ce să le aducă ei. Să răspundă cei din sistem, cei care trebuie să le aibă” , a adăugat aceasta.

Bani aruncați, timp irosit

„Concluzia preliminară a documentării mele: scanările nu sunt de bună calitate. Casele de Pensii spun că nu pot avea încredere în corectitudinea informațiilor.

Pe scurt, bani aruncați, timp irosit. Sunt oameni cărora nu le pasă că se irosesc resurse. Cineva nu și-a făcut treaba și cineva a decis să se renunțe, oprind practic România în loc cu câțiva ani și purtând pensionarii pe drumuri pe la angajatori/ITM”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×