Vine gerul Bobotezei! Meteorologii anunță temperaturi foarte scăzute

Daniel Scripcaru   
în Prognoza meteo
01/01/2020, 20:41
Vine gerul Bobotezei! Meteorologii anunță temperaturi foarte scăzute
Gerul Bobotezei vine pe 6 ianuarie, potrivit meteorologilor. Sursa foto: potv.ro

Vine gerul Bobotezei! Meteorologii au emis prognoza meteo de început de an! Astfel, aflăm că temperaturile încep să se apropie de cele normale ale perioadei.

Gerul Bobotezei vine pe 6 ianuarie, potrivit meteorologilor

Cu toate acestea, meteorologii vin cu vești proaste pentru pasionații de zăpadă. Încă nu sunt șanse de ninsoare care să se depună în strat mai gros.

ANM anunță că, în primele zile ale anului, vom avea parte de temperaturi diurne apropiate mediilor normale pentru acest interval al anului. Și pentru cei care cunosc ce se zice despre celebrul ger al Bobotezei, iată că anul 2020 va aduce cele mai scăzute temperaturi din prima jumătate a lunii ianuarie chiar pe 6, atunci când are loc Boboteaza.

Noaptea vor fi -6 grade Celsius în Capitală

Vin temperaturi scăzute și în Capitală. Se anunță valori de numai 2 grade pe timpul zilei, în București, și de -6 grade pe timpul nopții. În zonele montane și submontane, termometrele vor indica o scădere și mai semnificativă, de până la -12 grade pe timpul nopții.

În primele zile ale lunii ianuarie, vom avea parte de frig. Temperaturile vor fi unele destul de normale pentru această perioadă. Vremea intră într-un ușor proces de răcire începând chiar din prima zi a anului, proces care va continua până pe Bobotează. După aceea, începe iar o ușoară încălzire. La nivel general. temperaturile medii din toate regiunile nu vor mai trece de 5-6 grade.

Meteorologii anunță că ninsorile se lasă așteptate și în luna ianuarie. Acestea își vor face aparișia doar la munte. Undeva după 8 ianuarie, însă, vor apărea mai multe precipitații, însă temperaturile în continuare destul de ridicate ar putea însemna încă o lună fără ninsori în București.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×