Prognoza meteo vineri, 4 ianuarie 2019. Vine gerul Bobotezei în toată țara

Ciprian Postolache   
în Prognoza meteo
03/01/2019, 17:31
Prognoza meteo vineri, 4 ianuarie 2019. Vine gerul Bobotezei în toată țara GALERIE FOTO
Pe tot cuprinsul țării se vor înregistra valori ceva mai mici decât cele normale pentru această perioadă, conform ANM.

Ziua de 4 ianuarie vine cu temperaturi scăzute în toată țara. Vor mai cădea câteva ninsori izolat, în partea de est, dar în restul teritoriului cerul este variabil cu șanse slabe de precipitații. Temperaturile în schimb vor fi foarte scăzute în toată țara, iar de Bobotează vom avea tradiționalul „ger de crapă pietrele”. Pe tot cuprinsul țării se vor înregistra valori ceva mai mici decât cele normale pentru această perioadă, conform ANM.

Un val de aer polar care a pătruns în România a făcut ca termometrele să arate temperaturi extreme în anumite zone din țară. Astfel în nordul Transilvaniei și cel al Moldovei vremea va deveni deosebit de rece și se vor înregistra valori ce vor coborî până la -14 grade Celsius. Și în celelalte zone ale țării temperaturile coboară serios sub valoarea de zero grade. Vineri, 4 ianuarie 2019, vom avea temperaturi de -8 și -3 grade în Transilvania și Maramureș, -3…2 grade în Banat și Crișana, -1…4 grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și -7…2 grade în Moldova.

Cum va fi vremea vineri, 4 ianuarie 2019, în București, Iași, Constanța sau Cluj

În marile orașe precipitațiile vor lipsi, în schimb frigul se va resimți accentuat mai ales în centrul și nordul țării. Dacă Bucureștiul va avea vineri o maximă de 1 grad Celsius, nu același lucru se va întâmpla și cu celelalte mari orașe. La polul opus este Brașovul unde temperatura maximă a zilei de 4 ianuarie 2019 va fi în jurul valorii de -6 grade Celsius.

Vremea în București

Vineri, 4 ianuarie 2019, vremea se răcește accentuat în București. Maxima zilei abia ajunge la 1 grad Celsius, iar minima zilei va coborî la -7 grade. Vântul va sufla și el slab în Capitală pe parcursul zile, doar dimineața acesta va avea valori spre moderat.

Vremea în Constanța

Conform meteoromania, ziua de vineri, 4 ianuarie 2019, aduce pe litoral vânt puternic și temperaturi maxime de zero grade Celsius. Minima va fi de -3 grade, iar gerul va fi resimțit din plin de constănțeni. Vântul va sufla în rafale și poate atinge valori mari de 50 de km/h.

Vremea în Iași

La Iași, conform accuweather.com vremea se răcește, iar maxima zilei nu va avea valori pozitive vineri 4 ianuarie 2019. Maxima va fi de -1 grad Celsius, iar minima va ajunge la -8 grade. Vântul va sufla moderat cu o viteză de 23 de km/h și va cunoaște intesificări doar în mod izolat.

Vremea în Cluj

Ziua de 4 ianuarie 2019, vine cu temperaturi scăzute la Cluj. -3 grade Celsius este valoarea maximă de care vor avea parte clujeni vineri. Minima va coborî la -8 grade Celsius, iar vîntul va sufla slab. Nu se vor semnala precipitații.

Vremea în Brașov

Brașovenii vor avea temperaturi foarte scăzute în ziua de vineri, 4 ianuarie 2019. Maxima zilei abia va ajunge la -6 grade, în timp ce minima se va înregistra în jurul valorii de -11 grade Celsius. Vântul va sufla slab, iar șansele de precipitații sunt foarte mici, de 10%.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×