VIDEO. O nouă gafă marca Viorica Dăncilă, în prima ședință de guvern din 2019

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
09/01/2019, 15:21
VIDEO. O nouă gafă marca Viorica Dăncilă, în prima ședință de guvern din 2019 GALERIE FOTO
O nouă gafă marca Viorica Dăncilă, în prima ședință de guvern din 2019

Prima ședință de guvern din anul 2019 a venit cu o nouă gafă marca Viorica Dăncilă. Primul-ministru a luat cuvântul miercuri și a vorbit, printre altele, despre exporturile României, dar a făcut o nouă gafă, în stilu-i caracteristic, pronunțând „devastând” în loc de „devansând”. Șeful Guvernului a dorit să scoată în evidență faptul că țara noastră a înregistrat o creștere economică semnificativă, care o situează în topul țărilor europene.

„România continuă să câştige noi pieţe printr-un export tot mai competitiv în Uniunea Europeană. În primele 10 luni ale anului 2018, România a înregistrat o majorare a exporturilor cu 9,2%, în timp ce la nivelul celor 28 de state membre exporturile au crescut doar cu 5,3%. Ritmul de creştere a exporturilor româneşti pe piaţa unică europeană a fost de două ori mai mare faţă de media ţărilor Uniunii Europene, 10,5%, comparativ cu 5,4%, ceea ce înseamnă că România a câştigat noi segmente din piaţa unică europeană”, a declarat Viorica Dăncilă în ședința de guvern de miercuri.

Viorica Dăncilă a mai făcut o gafă, în prima ședință de guvern din 2019

În momentul în care a vrut să spună că România a devansat alte state în ceea ce privește exporturile, primul-ministru a gafat din nou. „România se situează pe locul 7 în ceea ce priveşte dinamica exporturilor totale, devastând… devansând state puternice, precum Franţa, cu 4,6%, Germania cu 4,1% sau Italia cu 3,8%”, a spus Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă a mai făcut o gafă, în prima ședință de guvern din 2019
Viorica Dăncilă a mai făcut o gafă, în prima ședință de guvern din 2019

Chiar dacă a anunțat o creștere a exporturilor în ultimul an, trebuie ținut cont de faptul că au crescut și importurile, ceea ce se traduce prin deficit comercial. Institutul Național de Statistică informează că deficitul comercial este de 13,4 miliarde de euro după primele 11 luni din 2019. Acest deficit este dat de creșterea exporturilor cu doar 8,6% (63,1 miliarde de euro) în comparație cu creșterea importurilor, de 10,1% (76,5 miliarde de euro).

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×