Video. Furtuna Dennis a făcut ca un Airbus 380, cel mai mare avion de pasageri din lume, să aterizeze aproape lateral în Londra

în Stiri de ultima ora
17/02/2020, 19:58
Video. Furtuna Dennis a făcut ca un Airbus 380, cel mai mare avion de pasageri din lume, să aterizeze aproape lateral în Londra
Video. Furtuna Dennis a făcut ca un Airbus 380, cel mai mare avion de pasageri din lume, să aterizeze aproape lateral în Londra. Sursa foto: Hepta

Furtuna Dennis a dat bătăi de cap și celor mai experimentați piloți de aeronave. Un videoclip publicat recent arată cum un Airbus 380, cel mai mare avion de pasageri din lume, a trebuit să aterizeze aproape lateral pe Aeroportul Heathrow din Londra.

Furtuna Dennis a testat îndemânarea celor mai buni piloți de Airbus 380

Imaginile postate în mediul online arată cum aeronava Airbus 380 a avut mari probleme la aterizare, din cauza vânturilor puternice ce au străbătut Marea Britanie odată cu furtuna Dennis.

Astfel, cel mai mare avion de pasageri din lume a aterizat aproape lateral pe una dintre pistele Aeroportului Heathrow din Londra, anunță Mediafax.

Evenimentul a avut loc sâmbătă, iar din imagini se poate vedea cum aeronava Airbus 380 este lovită de rafale de vânt puternic.

Chiar dacă piloții aterireză avionul aproape lateral, aceștia reușesc să redreseze avionul în timp util.

Fenomenele meteo extreme au dus la decesul a cinci persoane

Furtuna Dennis a provocat decesul a cinci persoane în Marea Britanie, iar alte câteva mii au fost evacuate, au anunțat autoritățile britanice.

Rafalele de vânt au bătut cu viteze de până la 140 km/h, iar în doar două zile a plouat cât pentru o lună.

Furtuna Dennis este a doua care loveşte Marea Britanie în ultimele 10 zile, după Ciara.

Situația a fost gravă mai ales în Ţara Galilor, acolo unde nivelul apei a fost fără precedent.

Sute de britanici au fost salvaţi cu elicopterul de pe acoperişurile caselor sau cu ajutorul bărcilor de salvare.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×