Furtuna Dennis din Marea Britanie a făcut primele victime. Mai multe localități au fost evacuate

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
16/02/2020, 21:21
Furtuna Dennis din Marea Britanie a făcut primele victime. Mai multe localități au fost evacuate
Frutuna Dennis din Marea Britanie a făcut primele victime. Mai multe localități au fost evacuate. Sursa foto: Hepta

Presa britanică informează că furtuna Dennis a provocat deja decesul a cel puțin unei persoane, iar mai multe localități au fost evacuate din cauza inundațiilor provocate de vântul puternic și precipitațiile abundente.

Furtuna Dennis a făcut primele victime

Astfel, postul Sky News a anunțat că cel puțin o persoană a decedat din cauza intemperiilor cauzate de furtuna Dennis din Marea Britanie.

Mai exact, este vorba despre un bărbat care a decedat înecat după ce a căzut în râul Tawe. Potrivit presei britanice, incidentul a avut loc duminică în orașul Ystradgynlais, din Ţara Galilor.

Furtuna Dennis, care afectează în aceste zile Marea Britanie, a cauzat căderea de precipitații abundente, dar și rafale de vânt pe întreg teritoriul țării.

Mai multe zone din Regatul Unit sunt, așadar, afectate de ploile masive și de rafalele puternice de vânt, astfel că este posibil ca numărul victimelor să crească în următoarea perioadă.

Peste 200 de alerte de inundații în Marea Britanie

De altfel, autoritățile britanice au anunța că cel puțin trei incidente majore au avut loc din cauza fenomenelor meteo extreme.

Localităţile Skenfrith şi Monmouthshire au fost deja evacuate din cauza inundaţiilor, iar situaţii cel puțin la fel de grave se înregistrează şi în Hereford şi Worcester.

Aproape 200 de alerte de inundații au fost declarate, duminică dimineața, într-o zonă ce se întinde din Scoţia până în Cornwall.

Situația cea mai gravă a fost înregistrată La Aberdaron, în sudul Ţării Galilor, acolo unde vânturile au suflat cu peste 145 km/h.

Furtuna Dennis a dus și la anularea a sute de zboruri dinspre și spre Marea Britanie, au anunţat companiile British Airways şi EasyJet.

Transportul feroviar a avut și el de suferit din cauza condițiilor meteo extreme, astfel că au fost suspendate liniile în sudul Ţării Galilor, din cauza inundaţiilor din utlima perioadă, care au afectat căile ferate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×