VIDEO Cum afectează coronavirusul plămânii unei persoane infectate

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
25/03/2020, 17:56
VIDEO Cum afectează coronavirusul plămânii unei persoane infectate

Medicul Keith Mortman, de la spitalul George Washington din capitala Statelor Unite, a realizat o animație 3D în care prezintă modul în care COVID-19 atacă plămânii celor infectați, transmite Mediafax. Mortman susține că a realizat animați pentru a-i face pe oameni să conștientizeze pericolul la care se expun când nu respectă indicațiile de a sta în casă.

Plămânii, afectați pe suprafețe extinse

Animația a fos realizată după un caz real, al unui pacient care a avut nevoie de respirație artificială pentru a supraviețui.

”Pacientul, de aproximativ 60 de ani, a avut inițial febră și tuse neproductivă, ca mulți alții. Problemele respiratorii au progresat însă rapid, până în punctul în care a avut nevoie de intubare și ventilare mecanică”, a spus Keith Mortman.

Mortman precizează că pneumonia provocată de COVID-19 este mult mai severă în manifesări decât pneumonia obișnuită.

”E alarmant să vezi asta pentru că, spre deosebire de pneumonia comună care poate afecta doar mică parte a plămânului, spre deosebire de gripa obișnuită, ce vedem aici este o vătămare extinsă și difuză a plămânului  (…) Vreau ca si să vadă cu adevărat severitatea bolii și cât de mult îți poate afecta plămânii, poate atunci oamenii  se vor gândi de două ori înainte să țină petreceri acasă ori să umble pe afară în grupuri mari”, a mai spus Mortman.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×