Victorie răsunătoare pentru Gregorian Bivolaru! Liderul MISA a fost achitat și și-a recuperat cele 11 case din București

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
17/01/2020, 20:24
Victorie răsunătoare pentru Gregorian Bivolaru! Liderul MISA a fost achitat și și-a recuperat cele 11 case din București
Gregorian Bivolaru a fost achitat. Sursa foto: b1.ro

Lovitură de teatru în dosarul în care Gregorian Bivolaru era judecat încă din anul 2007! Magistrații Tribunalului Cluj au pronunțat vineri sentința în dosarul MISA. Astfel, Guru Bivolaru și toți ceilalți inculpați în dosar au fost achitați sau a încetat procesul împotriva lor, pentru că faptele s-au prescris.

Gregorian Bivolaru a fost achitat în dosarul în care era acuzat de trafic de persoane

În urma acestei sentințe, Gregorian Bivolaru ăși recuperează și averea, aflatăpână acum sub sechestru. Potrivit CluJust, fondatrul MISA are 11 imobile în Capitală.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„Respinge cererea formulata de reprezentantul Ministerului Public privind luarea masurii de siguranta a confiscarii speciale cu privire la mai multe bunuri mobile si imobile apartinand inculpatilor.

Dosarul în care a fost achitat liderul MISA se află în instanță de 13 ani

In temeiul art.404 alin.4 lit.c C.pr.pen. dispune ridicarea masurii sechestrului asigurator instituita asupra bunurilor imobile apartinand inculpatilor B.G., R.P., C.N., V.L., B.O.E., R.I., R.C. si N.M., asupra bunurilor imobile apartinand numitilor T.C.P., C.P.D. si C.C.L., precum si asupra bunurilor imobile apartinand partilor responsabile civilmente Miscarea de Integrare Spirituala in Absolut (M.I.S.A.) si Fundatia de Terapii Naturiste si Yoga Tara, prin ordonanta D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Bucuresti, cu nr.6D/P/2004 emisa la data de 23.05.2005 (f.122-135, vol.75 d.u.p.)”, este precizat în sentință.

Ca urmare a unei decizii a Curţii de Apel Cluj din 2016, dosarul în care Gregorian Bivolaru era acuzat de trafic de persoane a fost rejudecat la Tribunalul Cluj, instanţă care în 2015 a dispus achitarea liderului MISA.

Reprezentanţii MISA susţineau în 2016, într-un comunicat de presă, că ”instrumentarea acestui dosar a fost abuzivă şi profund nelegală, chiar simplul fapt că rechizitoriul a fost pus de DIICOT la dispoziţia presei şi publicat pe internet fiind o dovadă a dispreţului total faţă de lege, de adevăr şi de prezumţia de nevinovăţie”.

Aceştia mai susţineau că în cele 100 de volume care alcătuiesc dosarul ”nu există nicio singură probă care să susţină acuzaţia de trafic de persoane”.

Închide ×