Victor Ponta spune că Guvernul Orban va trece la tăieri. ”Nu au cum să aibă bani pentru toate”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
29/12/2019, 21:35
Victor Ponta spune că Guvernul Orban va trece la tăieri. ”Nu au cum să aibă bani pentru toate”
Victor Ponta, recţie la o întrebare de la jurnalişti. Sursa foto: Hepta

Guvernul Orban nu are bani să plătescă măririle de pensii și urmează tăierile! Cel puțin așa susține fostul premier Victor Ponta, care spune că Guvernul Orban tocmai de aceea fortează alegerile anticipate, pentru a spune după aceea că nu sunt bani pentru mărirea pensiilor.

Victor Ponta spune că Guvernul Orban va trece la tăieri

„Nu au mai pus pensiile speciale pe ordinea de zi la Parlament. Subiecte din astea să vorbească lumea despre ele și nu se întâmplă nimic. (…) Dacă am reuși să avem o opoziție, că noi ați văzut că am rămas mai mici, ar trebui măcar să cerem PNL să ne spună ce face cu banii, ce desființează.

E ca și cum îi spui omului să se urce pe masa de operație și nu îi spui ce îi faci, dar îi ceri banii înainte. (…) Pe de o parte se răzbună niște lucruri care s-au făcut în Parlament.

”Ei spun că au bani, dar au introdus interdicția de a cumula pensia cu salariul”

A venit domnul Sighiartău și a spus să se mărească alocațiile, eu am fost pentru să se mărească. Acum vine PSD și cere același lucru și PNL zice că atacă la CCR. Ei plătesc niște promisiuni ale lor pe care nu mai vor să le țină. (…) Ei spun că au bani, dar au introdus interdicția de a cumula pensia cu salariul.

Impresia mea este că ei nu vor spune adevărul până la alegeri și după le vor tăia. Nu au cum să aibă bani pentru toate. Nu mai poți să mărești toate pensiile la fel. Pensiile peste un anumit nivel nu se mai măresc trei sau cinci ani. Guvernul Orban a înghețat pensia minimă în loc să înghesuie pensia maximă”, a declarat Victor Ponta în direct la România TV.

Liderul PRO România, Victor Ponta, susține că PNL forțează alegerile anticipate pentru că nu are bani de pensii. „Anticipate se pot face în măsura în care Ludovic Orban demisionează și nu trec două guverne. Și ce se schimbă?

Probabil vine tot un guvern de la PNL. Sunt mai mulți bani? Mai puține accidente pe autostrăzi. Dacă domnul Orban nu își trecerea bugetul putea spune să facem anticipate. În România nu ai nicio criză poltică.

Eu cred că vor anticipate pentru că de la 1 septembrie urmează acele măriri pe Legea Pensiilor și atunci vor să spună că nu au bani. Nu sunt bani, dacă nu reduci administrația dacă nu schimbi sistemul fiscal de unde să vină banii? Din cer?”, a declarat Ponta.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×