Victor Ponta, serie de acuze la adresa guvernului Orban! „Doar luăm act de buget, ceea ce în 30 de ani nu s-a întâmplat”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
22/12/2019, 19:56
Victor Ponta, serie de acuze la adresa guvernului Orban! „Doar luăm act de buget, ceea ce în 30 de ani nu s-a întâmplat” GALERIE FOTO
Victor Ponta este nemulțumit de deciziile luate de liberali. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Fostul premier al României Victor Ponta a lansat o serie de acuze la adresa guvernului Orban! Liderul Pro România este nemulțumit de decizia pe care ua luat-o liberalii prin care Executivul își asumă răspunderea pe proiectul bugetului pentru anul 2020.

Victor Ponta, serie de acuze la adresa guvernului Orban!

„Deși sunt deputat ales al acestei țări nu pot să fac nimic. Adică, nu se dezbate bugetul, doar luăm act de buget, ceea ce în 30 de ani nu s-a întâmplat. M-am apucat să-l citesc și lucrurile stau așa.

Se umflă veniturile. Față de bugetul de anul acesta făcut de dl Teodorovici, pe care l-am criticat, dl Cîțu pune mai mult decât a pus dl Teodorovici, în condițiile în care s-au scos supraacciza, în condițiile în care nu se pune nicio taxă suplimentară.

„Doar luăm act de buget, ceea ce în 30 de ani nu s-a întâmplat”

Totul se taie și tu vii și spui că încasezi mai mult. Un lucru neadevărat. Mai mult, Guvernul își angajează răspunderea pe modificarea OUG114, care a fost o ordonanță rea din multe puncte de vedere, dar care avea și lucruri bune.

Am văzut că lucrurile bune se taie și lucrurile rele se accentuează. (…) Seamănă cu situația din 2009-2010 și mi-e teamă că asta e direcția în care vom merge”, a spus Ponta la România Tv.

Nu este primul atac pe care Ponta îl are la adresa liberalilor. Liderul Pro România susţine că măsurile ”heirupiste şi populiste” propuse de Guvernul Orban nu au niciun efect şi trebuie prezentate câteva strategii – de reformă a administraţiei, dar şi reformă fiscală.

”Nu rezolvi deficitul uriaş cu câteva măsuri populiste şi câţiva lei economisiţi în timp ce angajezi pilele şi relaţiile PNL în locul celor ale PSD”, susţine Ponta, care afirmă că Opoziţia trebuie să se organizeze ”pentru a-i apăra pe oameni şi firmele româneşti”.

”Ne întoarcem la 2010! Măsuri heirupiste şi populiste, fără nicio strategie şi fără niciun efect! Trebuie prezentată Strategia de reforma a Sistemului de Administraţie Publică.

Ca să ştii unde reduci personal, unde este nevoie de mai mulţi angajaţi, de ce, care sunt criteriile prin care dai afară şi care sunt condiţiile profesionale pentru cei care rămân şamd; cu date concrete, obiective, calendarul de implementare”, a scris, pe Facebook, Victor Ponta.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×